Новините днес

The Dictator – триумфът на Саша Барън Коен

 

Снощи гледахме „Диктаторът“ и може би се подготвих на подсъзнателно ниво за земетресението, ударило София няколко часа по-късно. Признавам, че чаках филма с нетърпение още откакто бях видял първите кадри, а впоследствие и трейлъра.
Генерал Адмирал Аладин е култов, дори повече от предишните роли на Коен. По толкова забавен начин представя събитията, станали известни като „Арабската пролет“, че зрителя се чуди откъде могат да му дойдат наум такива идиотщини.Oбразът е изграден най-вече на това, което знаем за покойния Муамар Кадафи, но представено (за щастие) в много комична украса.
Не искам да разкривам детайли от филма, защото ще си загубите удоволствието от цялото гледане. Само ще ви кажа, че това, което сте видели в двата трейлъра, съвсем не е смешно. Повярвайте ми – има такива моменти, че ще се чудите къде се намирате :))
Филмът се допълва и от младата Ана Фарис, която гледах за последно в „What`s your number?“, където си партнираше с Крис Евънс (русото момче, което играе „Капитан Америка“).
Ако през декември има спорове коя е комедията на годината, отсега ви казвам – това е!
P.S. Помислете с кого ще гледате филма в салона. Възрастната двойка, седяща до нас с Таня, не издържа на сцените 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.