Новините днес

The Secret – Законът на привличането – методи и практики

Запознатите с блога със сигурност са забелязали, че документалното кино като цяло липсва или е много слабо заложено във филмите, които гледам и които описвам. Все по-рядко се надъхвам да гледам документален филм поради редица причини – обикновено се отдавам на трилъри, екшъни, гангстерски филми или комедии и голямото разнообразие от тях ме отдалечава от подобен род заглавия.
Така беше и вчера, когато Таня ме надъхваше да гледаме The Secret. Бях избрал вече доста добра комедия (по-нататък в блога) и нямах много желание за такъв филм. Естествено, ladies first и се настаних удобно на любимия фотьойл вкъщи пред телевизора.
За The Secret бях чувал доста преди да седна да гледам филма. Виждал съм книгата по книжарници, а и на едно нощно шкафче в Добрич, но никога не съм я докосвал или още по-малко –  отварял. Това е от онези книги, свързани с темата за ползата от положителното мислене, които доскоро бяха доста далеч от моя мироглед. Забързани в софийското ежедневие и скачащи от задача на задача, на нас ни липсва времето, в което да помислим истински за себе си и за мислите си. Съзнанието ни като българи е такова – по-скоро сме настроение на негативно-реалистична вълна, отколкото на по-добрата такава. Фактът, че спрях да гледам новини от месец насам обаче, ме провокира все повече и повече да се замислям за вътрешното си състояние и това на околните, отколкото да наблюдавам само външната си обвивка. Поради същата причина започнах да се занимавам и с йога и резултатите са налице само след едва-две сесии, а си представям какво ще стане, ако си го изградя като навик. Да се върна обаче на филма.
The Secret е документален филм, представящ гледните точки на няколко философа и най-обикновени хора, които са разбрали генералната Тайна на Вселената. Дори да звучи пресилено в началото, то има резон в цялата история. Помните ли часовете по физика, когаот учехме законите на Нютон за действието и противодействието? По същия начин имаме и друг закон, който влияе на енергийно ниво – Законът на привличането. Веднага сигурно се сещате за филма с Джулиан Мур и Пиърс Броснан, нали? Нямат нищо общо двете заглавия. И именно този Закон на привличането е отговорен за всичко, което се случва в нашият живот. С негативното си мислене, ние привличаме отново и отново същите тези негативи, които ни заобикалят и които тровят живота ни и обратното – с мисли за позитивното и за това, което искаме, ние неминуемо го теглим към себе си и в един момент го получаваме. Естествено, вътре е отговорено на всички онези скептични въпроси, които ще достигнат в мига до ума Ви. Казвам го от опит – получих конкретен отговор на всичките си въпроси, които изникнаха в ума ми, докато гледах историите на хора, получили всичко, за което са мечтали – и започвайки от материално и духовно, та чак до една удивителна история на човек, катастрофирал със самолет. Целият филм представлява възможност да имплантираме в себе си плацебо ефекта, с който да оздравеем душевно и физическо, като знаем, че е плацебо – тоест с ясното съзнание какво вършим и как го вършим.
От видяното става и ясно, че тази Тайна е била достояние на редица велики лидери, белязали своето време. С използвани цитати и препратки към историята става напълно ясно как е успял Чърчил, например – и това не е само благодарение на скъпите му пури и лидерски качества.
Със сигурност в момента голяма част от Вас, четейки този пост, оставате скептично настроение към всичко и е напълно възможно да кажете „Този пък кога полудя?“, но най-искрено Ви съветвам да отделите час и половина и сами ще разберете за какво иде реч. Със сигурност няма да съжалявате! 🙂 Приятно гледане и мислете положително! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*