Новините днес

Неделна среща в Холивуд – какво по-хубаво?

Цели две седмици не съм писал тук, което си е своеобразен рекорд, откакто съществува блога. Причината е, че не съм гледал нищо по-различно от учебниците по икономика на отбраната и сигурността и тухлата по социално осигуряване на Щатите. Дано поне безфилмовото време е дало своя резултат и скоро да бъда докторант, каквато е принципно целта на занянието.
За предстоящата седмица съм приготвил един подобавъчен списък от заглавия, които ще бъдат изгледани и прилежно описани в блога, за да може вие, моите читатели, да изберете най-подходящото филмово преживяване, което да направи денят Ви по-добър.
Днес обаче, в тази студена, но слънчева неделя, аз и Таня посетихме невероятната изложба на филмов реквизит в The Mall на Цариградско. От два дни само тази изложба мисля и, въоръжени с фотоапарат и тонове напрежение от моя страна, се запътихме към заветната цел.
Няколко часа по-късно все още се чувствам някак странно замаян и отнесен от вихъра, почти като Кларк Гейбъл. Видяното ме зареди с невероятно голямо количество положителна енергия, която се отразява благоприятно на всичко около мен в днешния ден. Именно затова реших да споделя и с Вас това докосване до Магията на киното, която предизвика тази ненормална усмивка на лицето ми, от която няма отърване.
Изложбата се намира на първият етаж на мола, като още с влизането ви посреща един огромен Урук-Хай от „Властелинът на пръстените“. Самото изложение се намира вляво от входа. А магиите вътре, които Ви очакват, са повече от невероятни. Приятно гледане на снимките и след това бързо се запътвайте към мястото на събитието!
Част от шлема на Лорд Вейдър

 

Обстоен преглед. Все пак Анакин го заслужава.

 

Баш каската. Реалния размер е доста по-голям от очакваното.

 

 

 

Тук Силата действа повече от нормалното!

 

Един от милионите клонинги.

 

Йода на Дегоба. Всеки момент би трябвало Люк да се покаже отнякъде.

 

Тони Старк в реален размер. Малко по-малък е от мен! 🙂

 

Два лъка от „Робин Худ:Принцът на крадците“, носени от Кевин Костнър и Морган Фрийман.

 

Потникът на Вин Дизъл от „Хрониките на Ридик“. Неочаквано малък размер.

 

Кой кого гледа по-лукаво? 🙂

 

Крисчън Бейл със сигурност е дребен човечец. По костюма му си личи.

 

Тук един Пришълец си пази яйчицето. Сигърни Уийвър липсваше.

 

Оригиналната глава от „Мумията се завръща“. Механично движеща се.

 

Точна реплика на меча на Люк Скайуокър.

 

Реплики на мечовете на Дарт Мол (отзад) и Дарт Вейдърчето.

 

Точни реплики на мечовете на Арагорн, Гандалф, Еовин .

 

И Таничка с Айрънмена. Аз съм по-готин.

 

Оригинален сториборд.

 

Още един такъв.

 

Тук имаме сторибордове от Инди и храмът на обречените.

 

Сториборд от Пришълците.

 

На влизане/излизане от мола. Давайте парите!!!
 Това е само малка част от цялостната изложба, която така или иначе имам снимана за личната си колекция. Входът е свободен, а изживяването е повече от прекрасно. Скъпи киномани – не се чудете, а отивайте, за да се докоснете до истинското кино. Част от експонатите са сертифицирани реплики, създадени от екипите, работили по филмите, а друга част са оригинални предмети. Освен Star Wars, Terminator и Iron Man, на които наблегнах тук, имаме още експонати от Demolition Man, Ghost Rider, Narnia, Alexander и много, много други. Със сигурност ще останете очаровани:)
P.S. Не успях да убедя Таня колко ще е хубаво, ако си имаме статуя на Дарт Вейдър в реален размер в хола. Ще трябва да се задоволя само със сегащната си 10 сантиметрова фигурка! 🙂

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.