Новините днес

Serendipity – За една игра на Съдбата в повече

 Доста повече позитивизъм от предния филм носи заглавието „Serendipity“, което дойде като две седмици с Йончев при игра на свара след тежкият Beyond Borders. Със сигурност обвързаните мъже, които четат блога, знаят как нежните ни половинки искат все романтични комедии да гледат, особено ако са се навили преди това да ни впечатлят с желанието си да гледат нашите си филми. Такъв е и случаят при мен с това заглавие, макар че го избрах аз, като основният коз бе актьорския състав. И няма как, след като съм гледал няколко пъти как Кейт Бекинсейл в латексов костюм избива хиляди гадни върколаци, които искат да се доберат до вампирските й владения. Радвам се, че поне Underworld не го направиха тийнейджърска простащина с романтични гей елементи.

И освен Кейт, която тук е все още доста млада, необвързана и необременена от кръвта, която изпива, то другия коз е Джон Кюсак. Открай време обичам неговите филми заради класата на изпълнението, което ни сервират неговите актьорски умения. Едва ли има по-добра история с негово участие от Being John Malkovich. Още от тези години, когато бях на ръба на пубертета, съм почитател на неговото творчество.
Тук двамата влизат в ролята на Джонатан и Сара. Двамата се засичат съвсем случайно на коледно намаление в магазин в Ню Йорк (да, малко е странно в тези жеги да се гледат коледни филми, но носят малко прохлада в геомилевата обстановка). Двамата се заглеждат в един и същ чифт ръкавици и от дума на дума се озовават в близкото кафенце, където Джонатан е впечатлен до крайна степен от Сара. Сара също не остава безразлична към Джонито, но нейният проблем е суеверието и след романтични гонки през улиците на Ню Йорк, включително Уолдорф Астория и Сентръл парк, то те правят уговорката, че ако съдбата им е писала да бъдат заедно, то един ден ще се съберат отново. Съюзът е скрепен с петдоларова банкнота и книгата на гениалния Маркес „Любов по време на холера“.
Години по-късно и двамата са сериозно обвързани в личния си живот – Сара е годеница на музикант, а Джонатан е на прага на сватбения си ден. И двамата обаче не са забравили срещата с красивия непознат и поотделно се впускат в последен опит да се открият един друг, преди да приключат завинаги с досегашния си начин на живот. Естествено, съдбата им е подготвила редица случайности и изненади, за които може да се каже единствено „Това само във филм може да се случи!“.
Невероятен хубавец между двамата. Особено ушите му!
Разбирате сами, че Serendipity не блести с оригиналност и невиждана история, но е прекрасен начин да умилостивите гаджето след последния епизод на The Walking Dead, например. Или след като се е съгласила с безкрайни уговорки да отидете на кино за новата серия на Final Destination. При мен ситуацията бе доста по-различна, но като киноман ще кажа, че с този филм релаксирах чудесно в късната неделя вечер. Най-малкото си заслужава да видите Кейт Бекинсейл преди Underworld и да направите сравнение преди и сега. Разлика във външния вид няма.
Краен резултат – Serendipity е не-лоша романтичнa комедия, която запълва нишата на жанра и която оставя хиляди незапълнени идеи за подобни филми. Нищо няма да загубите, ако го гледате – само ще се заредите с положителна енергия.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*