Новините днес

May the ROCK be with You – „Завръщането на джедаите“ с 30-годишен юбилей

 
Или по-точно как премина Star Wars партито в столичния клуб Rock It!
Една чудесна инициатива бе финализирана снощи, 10-ти юни, в столичния рок бар Rock It. 30 години след премиерата на финалът на Великата сага  (или по-скоро първият финал, имайки предвид предстоящата нова трилогия), а именно „Завръщането на джедаите“, феновете на Лукас, Вейдър и компания се събраха (събрахме), за да отпразнуваме както подобава този юбилей.
Организаторите – Федерация „Междузвездни войни“ – България и рок клуба-домакин на събитието. С ръка на сърце признавам, че това беше първото ми посещение в този бар. Макар, че харесвам рок музиката, то аз съм върл фен на съвсем различен тип звучене (спокойно, чалгата не влиза и никога няма да влезе в това число). Въпреки това обаче, останах много приятно впечатлен от заведението. Страхотен интериор – като щатски бар от зората на рок ерата. Перфектно обслужване (направо да не повярва човек – да уцелиш добро обслужване в бар е направо чудо), и съвсем приятни цени на храните и алкохола. Барът е разделен на две, като може съвсем спокойно човек да хапне отпред и после да се прехвърли в „джаза“ отзад. Има и билярдна маса, джаги и дартс – идеално като за след работа и може би ще бъде излишно да кажа, че вече Rock It имат още един почитател в актива си.
Програмата – хората се бяха постарали чудесно. Повечето парчета, които бяха предоставени от DJ-я, бяха в ритъма на Междузвездни войни, като голяма част от тях ги чух за пръв път. На няколко екрана се прожектираха избрани моменти от шестте филма, а освен филмовите сувенири, то между нас щъкаха и Дарт Мол, Боба Фет, Падме Амидала и един малко по-висок от 0.66 см Йода. Ясно е, че бе организирана и малко по-специална програмка с разиграването на две томболи, пряко свързани с награди от света на Войните. Първата томбола с награди тениски, DVD бокс и часовник бе врътната набързо, като пет човека станаха по-щастливи и най-вече горди притежатели на (още) Star Wars сувенири.
Кулминацията обаче бе второто теглене, където наградата бе осигурена от сайтAvtora.com . Както ще се светнат приятелите ми от Фейсбук – това е играта, за която гласувахте в специалния таб на фейсбук страницата им. Рекламата с малкия Дарт Вейдър явно се е харесала на доста хора, защото ми даде шанса да участвам в тегленето за шлема.
И за мое учудване щастливият талон с номер 6 бе изтеглен от самият Боба, който с не чак толкова голямо желание се раздели с резервния си шлем. Предчувствието ми се оказа възнаградено и това е поводът да кажа „БЛАГОДАРЯ“ на гласувалите за мен, както и на организаторите от Федерацията, клуб Rock It и Avtora.com. Оценявам много този подарък и вече е на видно място на единственото останало свободно място на секцията у нас. Следващият път отново ще бъда с вас, както Силата е с нас! Наздраве и на барманите с трите корелиански уискита!

 

Дарт Мол и Боба Фет, все още с резервен шлем
Аз с голямата награда :))
Оригами, създадени от членове на Федерацията

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.