Новините днес

Wedding Crashers – Да откраднем булката

Покрай еуфорията която ни бе обзела вкъщи по повод сватбата, нито аз, нито Таня имахме време да гледаме кой знае колко филмови заглавия – все пак настъпват моменти от живота, в който хобито остава на заден план за сметка на нещо истинско красиво Е, вече бракуван аз и блогът ми продължаваме напред и вече с пълни сили започвам попълването на лентите, които търпеливо изчакаха да бъдат изгледани.

И какво е сватб без предварителна нагласа със сватбен филм, особено пък за киноманско семейство?

Миналата седмиц на първо място в списъка бе Wedding Crashers, известен на български като „Ловци на шаферки” с Винс Вон и Оуен Уилсън, и режисиран от Дейвид Допкин. Това лято вече гледахме Вон и Уилсън на екран в изключително слабият за мен „The Internship”, който не предложи нещо повече от част от рекламната кампания на Гугъл. За добро или за лошо, Вон и Уилсън са добро дуо въпреки последната си изцепка.

Именно Weddin Crashers е първата им съвместн поява на голям екран. Парньори на двамата комици правят легендата Кристофър Уокън, Айла Фишър, Рейчъл Макадамс и един млад и все още далеч от сегашната си звездна кариера Брадли Купър.

За какво иде реч?

Джон (Уилсън) и Джереми (Вон) са двама неразделни приятели, за които сериозните връзки са тема табу. Те са намерили перфектният начин да свалят готини мадами – появяват се на сватби, представяйки се за фалшиви роднини на булката или младоженеца. Джон и Джереми са непоправими купонджии и винаги са в центъра на събитията. Това им качество им гарантира и най-красивите шаферки, с които се оказват по-късно завивките Години наред т работят усърдно за увеличаване на бройката в тефтера. Един ден обаче, на поредната сватба, те попадат в сериозно американско семейство – бащата, секретар в Парламента на САЩ, омъжва една от щерките си. По време на партито, нашите момчета забиват други две дъщери на големия човек и скоро се оказват на грандиозно афтър-парти в семейния дом на булката Нещо в Джон сe пречупва и попада в плен на Клеър (Рейчъл Макадамс). Докато той работи усърдно по свалянето на мацката, Джереми е оплетен от Глория (Айла Фишър) – върла секс маниачка, която не го оставя и за секунда без креватни изпълнения.

Фалшивит братовчеди на семейството обаче имат и друг проблем – Клеър е сгодена за върлия кариерист Зак (Брадли Купър), който не желае нищо повече от това да счупи носовете и на двамата. Картинката е пълна, когато майката на булката (в ролята Джейн Сиймор) желае да преспи с Джон Навързани  невероятна ситуация, Джон и Джереми трябва да се справят и с лъжата, която са изградили, и с любовните трепети, които разтърсват сърцата им.

Wedding Crashers е типична семейна комедия, която не блести с особени актьорски заложби или липса на клишета. Това обаче не пречи да превърне филма в приятно забавление за зрителите, особено ако те са пред прага на формирането на семейство. Това е и един от филмите, на които заспах два пъти – добре поне, че имах един свободен промеждутък, за да успея да го изгледам.

Очакванията м определено бяха повече, като на моменти останах и лееееко разочарован от развитието на събитията. Въпреки това обаче мога отговорно да заявя, че Wedding Crashers е сравнително приятен филм който ще ви отпусне и ще предостави релакс на изморените ви ум и тяло. Е, едно малко Jim Beam върви чудесно с действията на екрана.

Приятно гледане.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.