Новините днес

Empire Done In 60 Seconds Bulgaria: „300“ на Тихомир Дулев

И тази година авторитетното списание Empire съвместно с ирландското уиски Jameson организира конкурс за римейк на любим филм, който трябва да се вмести в 60 секунди екранно време. Конкурсът е насочен изцяло към непрофесионалистите, влюбени в седмото изкуство.

За щастие, нашата страна е една от малкото, които са включени в конкурса. Именно затова всяка година, в средата на февруари се провежда и местния кръг, в който българските кинотворци представят своите произведения и след специална селекция един от тях печели голямата награда, която е не само бутилка уиски, но и право да се състезава наред с останалите участници на големия финал в Лондон.
Тази година аз, в лицето на основател и основен пишещ в този блог, подкрепям участието на Тихомир Дулев, който работи неуморно през последните месеци, за да създаде своя римейк на „300“. Оригиналът, създаден по комикс на Франк Милър и режисиран от Зак Снайдър, може да се почувства леко неудобно и копията му в домашните видеотеки да потреперят от възмущение заради оригиналните идеи, които Тишо внедри в рамките на шестдесетте секунди. Искрено се надявам Тишо да отиде в Лондон и да покаже на света, че в България работят истински творци, достойни за уважение.
Тишо, успех и имай предвид, че няма да се измъкнеш след лондонските изяви, без да донесеш поне по едно копие от новия брой на списанието! За уискито ще се разберем допълнително.
Видеото може да гледате тук:

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.