Новините днес

Jameson Empire DISS България: Победителите

На 18-ти февруари, в столичния клуб 365, беше определен големия победител от българския кръг на конкурса „Done In 60 Seconds“ на най-доброто филмово списание Empire и уиски Jameson.
Както знате, страната ни е част от конкурса за шеста поредна година. Идеята да се създаде римейк на филм в рамките на една минута граничи с лудостта, защото провокира креативността на участниците и е напълно възможно тези едноминутни погледи върху голямото кино да бъдат знак за бъдещи успехи на създателите им.
Традиционното жури в състав Васил Василев-Зуека, Стефан Щерев, Драго Симеонов и Стоян Георгиев действаха по бързата процедура и не позволиха да се получи забавяне в организацията.

И така, дами и господа, победителите в конкурса са:

1. Награда за специални ефекти – „Мисията: Невъзможна“ на Тихомир Дулев. Тишо е ветеран (участва за шести пореден път), а специално в този филм кратко участие взимам и аз. Големите ни надежди бяха попарени и сега, но пък Тишо е упорит и догодина ще бъде отново на линия.

2. Награда за адаптиран сценарий – „Животът на Пи“ на Любо Йончев и Росен Савков:

3. Награда за най-добри каскади – „Да изчезнеш за 60 секунди“.

Голямата награда, а именно пътуване през м. март до Лондон за големия финал, където ще присъства лично J. J. Abrams, спечели „Списъкът на Шиндлер“, префасониран към съвремието покрай бежанската криза. Режисьор на видеото е дебютантката Петя Иванова.

Popcorn Movies BG пожелава успех на Петя в дъждовната столица.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.