Новините днес

Шест нови Star Wars книги от Егмонт България през 2016 г.

Издателството подготвя спиращи дъха приключения, срещи с обичани и нови герои и епични битки на живот и смърт за всички почитатели на космическата сага. Феновете ще могат да се докоснат до единствената адаптация на хитовия епизод VII – „Силата се пробужда“, да се насладят на история по неизлъчвани епизоди на сериала „Войните на клонираните“ и да научат какво се случва след събитията в „Отмъщението на ситите“. Освен това ще имат възможността да опознаят лукавия генерал Таркин, да се борят рамо до рамо с героите от „Нова зора“ и да разберат за премеждията на Люк след „Нова надежда“.Началото на издателската линия романи за възрастни по „Междузвездни войни“ ще бъде поставено в края на месец февруари с историята от филма „Силата се пробужда“, която ще бъде последвана хронологично от книгите „Тъмен чирак“ през март, „Тъмните ситски лордове“ през април, „Таркин“ през май, „Нова зора“ през юни и „Наследник на джедаите“ през септември.
Предстоящите шест заглавия за възрастни са логично продължение на издателската програма за книги по „Междузвездни войни“, която ЕГМОНТ стартира в края на 2015 г. с три занимателни книги, седем илюстровани романа за деца и тийнейджъри и един роман за възрастни.

„Таркин“ на Джеймс Лусино
„Тъмен чирак“ на Кристи Голдън
„Наследник на джедаите“ на Кевин Хиърн
„Нова зора“ на Джон Джаксън Милър

Книгите ще бъдат ревюирани първо за „Библиотеката„, а след това ще бъдат публикувани и тук, както обикновено. Остава само да чакаме и да броим дните и месеците до премиерните им дати!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.