Новините днес

Кои актьори бяха Комисар Гордън?

Преди два дни беше анонсирана новината, че ролята на любимия комисар Гордън в „Justice League“ ще бъде поверена на миналогодишния носител на наградата „Оскар“ за поддържаща мъжка роля Джей Кей Симънс. Rushing or dragging?

Което и от двете да бъде, Симънс е титан. Толкова много го харесваме, че често си пускаме любими сцени с негово участие от Whiplash, в който тормози неприятния нам герой на Майлс Телър.
Симънс вече е имал подобна роля в комиксовото кино – той беше смисъла на трилогията „Спайдърмен“ на Сам Рейми, тормозейки малкия (и неприятен) Питър Паркър като главния редактор Джей Джона Джеймисън. Макар че няма нищо общо с Джена Джеймисън, героя на Симънс го докарваше по култовост почти толкова, колкото и русокосата порноактриса.

Преди обаче да видим Симънс като неуморния комисар, в Popcorn Movies BG решихме да направим една малка ретроспекция и да видим кои други актьори са се превъплъщавали в тази роля. Отбелязваме, че няма как да обванем цялата вселена на Батман, затова ще погледнем онези, които са били Гордън на екран – все пак нас ни интересуват най-вече киното и телевизията.

Нийл Хамилтън (1899 – 1984) е комисар Гордън в сериала Batman от 60-те години. Роден в Масачузетс, той бързо се превръща в първоизточника на героя, когато Батман е все още „млад“ супергерой, все още без да е постигнал нивото на фанатизъм сред феновете.

Пат Хингъл (1924 – 2009) е може би най-известния Комисар Гордън от игралното кино, изиграл ролята в цели 4 филма – именно Батман Антологията, съставена от Батман и Батман се завръща на Тим Бъртън и разочароващите Батман Завинаги и Батман и Робин на Джоуел Шумахер.

Боб Хейстингс (1925 – 2014) може и да не се е появявал на голям екран, но неговия глас ще остане завинаги като гласът на Гордън в Batman: The Animated Series, които включихме в инструкцията за оцеляване преди премиерата на Batman v. Superman.

Гари Олдман – Кой не знае Гари? Кой не е слушал за него? Мустакат, Олдман изигра Комисар Гордън в супер-успешната трилогия на Кристофър Нолан, за която все още не можем да повярваме, че свърши и съвсем скоро ще говорим за нея като „предишните филми“.

Бен Маккензи е младия Гордън в сериала Gotham, от който изгледахме половин първи сезон и след което оставихме да тъне в забвение. Може би е време да си го припомним и да разберем защо Джейда Пинкет-Смит упорито плаче.

Остава да видим как ще се справи Симънс и най-вече каква ще бъде формата на мустаците му. Убеждението ни, попадащо в сектора на сигурността говори, че Симънс ще се превърне в най-емблематичния Комисар Гордън до този момент.

Кой ли пък знае – дали няма да има камео в Batman v. Superman?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.