Новините днес

Майкъл Ман подготвя предистория на „Жега“

В Popcorn Movies BG сме огромни почитатели на „Жега“ на Майкъл Ман. Освен, че филмът е включен в книгата 101 Gangster Movies You Must See Before You Die, то той е толкова емблематичен, че най-спокойно може да се приеме за еталон в жанра. Неговото гледане поне два пъти годишно е повече от задължително, редом с цялата филмография на Ман.

Като манна небесна идва новината, че Майкъл работи по предистория на филма. Особеното е, че прикуъла ще бъде в книжен, а не във филмов формат. Много от неговите книги са базирани именно върху книги и не е неочаквано, че Ман е взел такова решение. В книгата би трябвало да видим любимите ни герои на Пачино и Де Ниро в моментите на тяхното развитие преди сблъсъка (и диалога) помежду им.

Едва ли съществува киноманиак, който да не изпада в див възторг от тази новина. Все още проектът е само идея, а самият Ман споделя, че тепърва му предстои да води преговори с автори на кримки, с които съвместно да създаде книгата. Все още няма нищо потвърдено, особено в момент като сегашния, в който режисьорът завършва биографичния филм за Енцо Ферари.
Със сигурност обаче появата на такава книга ще доведе и до огромно нейно ревю в секцията Книги, независимо дали ще бъде издадена или не на български език. Това е задължително четиво и като такова ще намери своето достойно място в нашия скромен уебсайт.

Стискайте палци!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.