Новините днес

Скритите послания в Batman v. Superman: Dawn Of Justice

След като вече напълно официално Batman v. Superman: Dawn Of Justice върви по кината на редовен показ, то със сигурност голяма част от гледалите го са останали очаровани – било то от възторг или от недоумение заради някои недомлъвки във филма или други скрити минуси, които само те откриват. В Popcorn Movies BG сме от тези, които искрено харесаха филма и това може да видите в нашето супер чисто откъм спойлери ревю.
За същите тези хора, към които се причисляваме и ние, а именно харесалите го и чакащи с нетърпение да гледат R рейтинг версията на филма, която ще се появи с блу-рея, спретнахме една сбирка с всички easter eggs, които се появяват в супермен-батманското приключение. Отношението ни към тези easter eggs винаги е било повече от позитивно – те допълнително гъделичкат киноманските ни душички и разкрасяват допълнително филма.

ВНИМАНИЕ! Материалът изобилства от спойлери и ако не сте гледали все още филма и НЕ ЖЕЛАЕТЕ да разваляте удоволствието си, то прескочете и недейте да четете по-нататък.

1. „Вече не е 1938 г.!“ – репликата, произнесена от Пери Уайт (Лорънс Фишбърн) към Кларк Кент носи в себе си огромно послание за феновете на Супермен. Тя няма нищо общо със сценария, но е важно да се отбележи, че през 1938 г. Супермен за пръв път е показан на широката публика в „Action Comics“. За справка – Батман е с една година по-млад – неговата първа поява е през 1939 г.

2.1 Сигурно забелязахте костюма на Робин в пещерата на Брус Уейн, напръскан със жълт спрей и посланието „Hahaha! Joke’s on you Batman“. Естествено, че само един идиот от Готъм може да се похвали с подобно изпълнение и това е Жокера, който тепърва предстои да видим като Джаред Лето (или обратното) в Suicide Squad. Големият въпрос е – защо от Робин е останал само костюма?

3. Парадемоните – онези гадни същества, които се появяват в кошмарите на Брус Уейн. Те обитават Апоколипс, домът на ултра-злодеят Дарксайд, и са само наченка на това какво ще се развива оттук нататък в DC вселената.

4. Омега – отново имаме послание, насочено към Дарксайд, и това е неговият знак, оформен в гръцката буква „Омега“.

5. Какво се случва с Лоис Лейн? – В кошмарът на Батман, Супермен го обвинява с думите, че я е „загубил“. Както знаем, любимата на Кент умира и това е основата на комикс-серията „Injustice: Gods Among Us“, където Супермен е мега гадно животно, трудно абсорбиращо смъртта на земната си половинка. Нищо де – все пак в един момент ще започне да припада по далеч по-привлекателната Wonder Woman, така че не е болка за умиране.

6. Анатоли Князев „КГБийст“ – Съвсем за малко, героят-суперзлодей е споменат и като нищо ще го видим развит като образ в някоя от частите на Justice League.

7. Стийв Тревър – всички видяхме Аквамен, Сайборг и Светкавицата, но някой обърна ли внимание на Стийв Тревър (в ролята Крис Пайн), който ще се появи в ориджин-сторито за Wonder Wоman догодина?2

8. Смъртта на Супермен – всъщност това беше най-големия ефект във филма, който трябваше да покаже и Ди Каприо, въртящ пумпал като в Inception. Този комикс е най-добрият, правен до този момент в DC вселената изобщо и прилагането му (или поне част от него) даде много поводи за размисли и страсти. Разбира се, че Кент не е мъртъв, но това не пречи да признаем, че Батман е по-добрия от двамата и само неговата милост не позволи на Кларк да бъде отнесен още по-рано.

9.“Той идва и е гладен“ – реплика, подхвърлена на Батман от зашеметяващия в ролята на Лекс Лутър Джейси Айзенбърг. Дали става дума обаче единствено за вече тийзнатия многократно Дарксайд или за друг архи-злодей – Брейниак?

10.Мърси Грейвс – асистентката на Лутър (в ролята Тао Окамото) е показана за пръв път през 1996 г. в анимационния „Superman: The Animated Series“, за който вече писахме тук. Интересното е, че Лутър я убива в комикса „Superman: Doomsday“.

11.Жокерът – със сигурност сте пропуснали (особено ако не сте гледали на IMAX), но в един от кошмарите на Брус Уейн, той се озовава със залепена карта жокер на пушкалото, с което ги избиваше. Колаборация между Жокера и Дарксайд срещу Батфлек? Това ще е епично.

12. Патрик Уилсън и Джефри Дийн Моргън – и двамата актьори са познати на публиката от участието си във великолепния Watchmen, отново на Снайдър. Тук Уилсън е гласът на президента, а Морган е в ролята на Томас Уейн.

13. Джими Олсен – ако сте запознати с вселената на Супермен, то със сигурност знаете, че най-добрият му приятел е Джими Олсен. Джими е тук, но много рано го отнася – той е фоторепортерът, който бива убит в Африка от джихадистите.

Ако и вие сте открили скрити „великденски яйца“ или имате да споделите нещо интересно от филма – може да го направите в коментарите или в официалната ни Фейсбук страница.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.