Новините днес

Тед Кочев се срещна с българските си почитатели

Точно в 12:00 ч. днес, Тед Кочев зарадва българските си почитатели с присъствието си в Дом на киното.

Тед е специалната изненада на Jameson по случай протичащия в момента двадесети поред „София Филм Фест” и освен, че е режисьор на редица култови филми, той е с български произход и говори родния си език на изключително прилично ниво.

Срещата с българските фенове протече като по часовник – без никакво закъснение от страна на Кочев, както и без изцепки от страна на организаторите. Дори гостите в залата, между които стояха видни български кинаджии, не проявиха някоя от лошите черти на българската кръв и стояха мирно и възпитано, докато Тед имаше думата.

Водещ на импровизираното интервю беше Драгомир Симеонов, но голяма част от въпросите задаваше именно публиката и в това се състоеше чара на цялото мероприятие. Разбира се, имаше и абсолютно ненужни запитвания, но Тед се оказа търпелив и разказа в подробности тайни от света на киното.

Особено интересни се оказаха историите, които Тед Кочев е преживял в Кан. През 1971 г., негов филм се излъчва на филмовия фестивал на Лазурния бряг. По време на прожекцията, младеж непрекъснато говорел на висок глас, изразявайки възхитата си от работата на режисьора. Според персонала, този младеж бил „някакъв млад режисьор” с италианско име, който тепърва пробивал в света на киното. Оказало се, че този младеж се нарича Мартин Скорсезе…

Неминуемо, основната тема беше застъпена от вечната екшън-класика „Рамбо: Първа кръв”, която за масовия български вкус е по-скоро безсмислен екшън, отколкото реално отражение на последствията за войниците, завръщащи се вкъщи от войната във Виетнам. Кочев беше така добър да сподели много истории от снимачните площадки, както и превърналият се в легенда алтернативен край на филма, в който Джон Рамбо се самоубива. Публиката на предварителните прожекции обаче побесняла заради смъртта на Джон и Кочев се принудил да изполва финала, с който е известен и до днес. Любопитното е, че именно Сталоун е дал идеята за промяната в сценария.

Присъствието на Тед Кочев тази година на феста е неминуем знак, че усилената работа и желанието водят до качествени резултати. Не съм си и мечтал, че ще успея да видя отблизо този мастърмайнд на холивудското кино, а какво пък остава да се снимам с него и да взема дори автограф. Неуморните пчелички на СФФ обаче се постараха достатъчно, за да може и ние, обикновените фенове, да получим своя кино-подарък по случай юбилейното издание на международния фестивал. Сега всички трябва да стискаме палци за желаното от Кочев българско гражданство, както и да му пожелаем той да бъде в цветущо здраве и занапред, за да ни радва още повече.

Popcorn Movies BG благодари на СФФ за оказаната възможност.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.