Новините днес

Алисия Викандер е новата Лара Крофт

Alicia Vikander seen arriving for the BAFTA Film Awards at the Royal Opera House on Sunday, Feb. 10, 2013, in London. (Photo by Ki Price/Invision/AP)

След многобройни спекулации и слухове за евентуалното участие на Дейзи Ридли от „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ в дългогодишно подготвяния римейк на Tomb Raider, съвсем официално днес бе обявено, че ролята на знаменитата, секси археоложка, която познаваме от едноименната поредица компютърни игри и двата филма с Анджелина Джоли, ще бъде изпълнена от новата любимка на Холивуд Алисия Викандер.

Тази сутрин от Warner обявиха, че режисьор ще бъде Роар Утауг (The Wire), a сценарият ще спазва плътно историята на една от последните компютърни игри. В тях виждаме Лара Крофт като млада, подготвяща се за първото си приключение сред руините на забравените градове. Това е страхотно, защото не само харесваме Викандер, но и искаме да видим подобна origin история, след като Джоли не ни представи такава във филмите с нейно участие.

Какво да кажем? Радостни сме, че Алисия ще вземе тази роля. Тя е изключително талантлива и заслужи достойно наградата си Оскар за участието в The Danish Girl, а тепърва предстои да я видим и в Jason Bourne и The Light Between Oceans. Ще следим активно как се движи нейната кариера, а междувременно може да прочетете краткия биографичен очерк, който подготихме за Викандер преди няколко месеца.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.