Новините днес

Джеймс Камерън готви четири продължения на „Аватар“

На Джеймс Камерън не може да му се има доверие, особено що се отнася за спазване на срокове. Вярно е, че е тотален гений и всеки негов филм се очаква с особен трепет в сърцата на върлите (и не чак толкова) киномани, но понякога грандиозните му планове дразнят.

Новото „двадесет“ е, че Камерън подготвя цели четири продължения на огромния си хит „Аватар“. Да – доскоро бяха три, но явно развитието на проекта се доизпипва допълнително и неговото въображение работи повече от бързо. На CinemaCon в четвъртък бе заявено, че Камерън и 20th Century Fox работят повече от активно и „Аватар“ ще бъде поредица от цели пет филма, които ще се стремят да преобърнат из основи (отново) технологиите в киното. Самият Камерън споделя:
„Работя с четирима топ сценаристи и дизайнери в света, за да продължа напред с вселената на „Аватар“ по природата, новите раси и култури и всичко онова, което може да се приведе към нашия свят. Безмълвен съм!“.

Понякога и ние сме безмълвни, особено що се отнася до това какво може да сътвори Камерън. Виждали сме го много пъти да преобръща нагоре с краката света на киното и нищо чудно да го направи отново. Лошото е, че няма яснота кога ще се случи това. Според прогнозите, „Аватар 2“ трябва да излезе на екран през 2018 г., а следващите филми съответно през 2020 г., 2022 г. и 2023 г., но имайки предвид темпото, с което работи, то най-вероятно ще си водим децата на тези филми и усилено ще дискутираме с тях случващото се, докато го сравняваме с по-ранните му проекти.
Ще поживеем и ще видим!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*