Новините днес

Инструктаж за оцеляване до шести сезон на „Игра на тронове“

Настъпи ли пролетта, птичките започват да пеят, цветята да се разлистват, природата да се събужда за нов живот, примерните домакини започват да месят козунаци, а всички в християнския свят започват трепетно да очакват натъпкването с печено агнешко месо, боядисани яйца и зелена салата.

За киноманите обаче, настъпването на пролетта няма нищо общо с тези тривиални глупости. За истинските киномани настъпването на пролетта означава само едно – нов сезон на „Игра на тронове“!

Разбираемо е, че най-гледания сериал на всички времена идва със страшна сила и с още по-страшна сила ще ни държи напрегнати в рамките на цели десет седмици, в които всеки понеделник ще очакваме с дивашко нетърпение среднощното излъчване на поредния епизод. Няма нищо по-добро през годината от „Игра на тронове“, а колкото повече наближава заветната дата 24-ти април, толкова повече освирепяваме като Болтън за кръв, като Баратеон за престол и като Церсей Ланистър за инцест. Как обаче можем да издържим през следващите 14 дни? Какво може да поддържа живота ни на достатъчно добро ниво, за да не полудеем тотално до крайния срок? Като върли фенове на сериала, в Popcorn Movies BG подготвихме един лек инструктаж, който, ако не друго, то поне може да облекчи болката от очакването. Вижте какво да направите, за да оцелеете през следващите дни, докато чакате епизод първи, озаглавен „The Red Woman“.

1. Маратон с петте сезона досега – не си мислете, че нямате време. Напротив – петдесет епизода са точно 50 часа, които може да отделите без абсолютно никакъв проблем. Само за сведение – миналата година, преди пети сезон, успяхме да изгледаме предните четири сезона за точно шест дни, пет от които бяха работни. Ако отделяте сутрин по час за епизод и по още пет вечер, то имате по шест епизода на ден. Спазвайки графика, за осем дни и малко може да изпукате всички петдесет серии и ще останат още почти четири дни аванс. Ако пък разпределите графика и за тези четири дни, то най-спокойно може да поспивате повече от необходимото.
Друга маратон-опция е да изберете любимите си епизоди от сезон, които да повторите/потретите и прочие. Друго си е обаче пълното гледане, така че не си губете времето, а още довечера зареждайте плеърите!

2. Книги – е, със сигурност няма да успеете да прочетете петте тухли на Дж Р. Р. Мартин и няма смисъл да опитвате. Може обаче да направите друго – разцъкайте „Светът на огън и лед“ на Мартин, Елио Гарсия-младши и Линда Антънсън. Сещате се – прекрасната книга с твърди корици, която си купихте от поредната промоция на издателство „Сиела“. В нея може да се потопите в целия свят на Вестерос, че даже и отвъд него. Разпределените по различни глави истории ще ви помогнат да си припомните всичките родове, войни, изнасилвания, убийства, братово-сестрински секс, измяна и т.н. Прекрасните илюстрации ще ви помогнат да видите героите и през очите на авторите, а като нищо може да понаучите това-онова, ако случайно сте го изпуснали.

3. Настолни игри – тук изборът е голям. Може да играете официалната настолна игра, в която вие и дружките ви се разполагате из целия Вестерос, или някоя съкратена версия, като например играта с карти. Внимание – пълната версия на играта, която може да се закупи от по-добрите ни книжарници, не само отнема около 5-6 часа, но като нищо може да изнерви обстановката и да грабнете близките ножове, с които да ръгнете стоящия отляво опонент, а този срещу вас да целнете с декоративния арбалет, купен на безценица като сувенир от пазара в Приморско при котвата.

4. Inglourious Kunts – това е може би най-доброто попадение. Подкастът на приятелчетата ни от „Операция Кино“, който заснехме миналата година веднага след края на пети сезон винаги е актуален, защото е просташки и в същото време крайно поучителен. От този подкаст може да научите толкова много, че винаги изпитваме огромно задоволство, докато въртим епизода. В него, освен водещия Димитър Дринов, се подвизават още Данаил Найденов (тоест аз като автор на тази статия), Емил Вагенщайн и Антон Дишков. Последните двама са спецове по сай-фай и фентъзито, а аз и Дринов се изявяваме повече от киноманските си гледни точки. Ненапразно епизодът е и най-гледания досега от всичките на тези операционни симпатяги, а пък се надявам тази година да се измисли още нещо подобно, след като видим всичкия секс в шести сезон.
Внимание – епизодът не е подходящ за лица под 18 години и за неотворени към извършването на сексуални контакти хора с герои като Варис.

5. The Hall Of Faces – на този адрес може да поразцъкате последното приложение, създадено от HBO специално за феновете на сериала. Изключително лесно може да направите клипче със своя снимка, която се появява редом до хилядите одрани лица в Залата на лицата. Избирате език, снимате се с уеб-камерата, нагласяте снимката, за да изглеждате що-годе прилично и цъквате бутончето. След минутка имате собствен клип, който може да шернете във Фейсбук или дирекно да свалите като mp4 файл на компютъра си.

6. Гейм Аф Тронс – колегите от прекрасната, едноименна страница във Фейсбук се трудят неуморно, за да пускат забавни картинки, с които да привличат хилядите си последователи. Цялата страница е посветена на „Игра на тронове“, а много често попаденията им са на отлично ниво. Заслужава си да им хвърлите един поглед.

Може да хвърлите един поглед и на нашата Фейсбук страница, докато избирате коя от скромните шест, но изключително важни точки ще ви помогнат да удържите в рамките на нормалното своето кръвно налягане, докато броите часовете до премиерата. Очакваме HBO да изригнат с някоя среднощна прожекция като миналата година, а дотогава ще ги следим изкъсо и ще даваме зор за покани.

Приятно чакане и Valar Morghulis!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.