Новините днес

Първи трейлър на Batman: The Killing Joke

Особено ентусиазирани сме от факта, че Batman: The Killing Joke наближава и вече може да видим и първия трейлър.

За незапознатите – The Killing Joke е уан-шот комикс на DC, написан от Алън Мур и илюстриран от Брайън Боланд, който излиза през 1988 г. и мигновено се превръща в едно от най-добрите комиксови произведения, създавани някога. Основните персонажи в него са Батман и Жокера, като основно се обръща внимание на конфликтът между двамата, породен от зловещото психичнно състояние на втория. Историята се движи успоредно в два отделни таймлайна и освен събитията, които се случват в настоящето, то виждаме и изключително правдоподобно origin story на Жокера.

Още нещо – The Killing Joke не е за деца и това е още едно предимство пред стандартните комиксови изпълнения. Както бе обявено, анимационния филм не само ще бъде първия в историята на DC с рейтинг R, но и плътно ще следва комиксовия първоизточник, и то не само визуално, но и чрез диалога.

Силно се надяваме The Killing Joke не само да бъде на нивото на Mask Of The Phantasm, но и да го надмине и да попадне в личния ни топ.

Ето и трейлъра, на който може да се насладите с всички сетива:

Batman: The Killing Joke ще бъде представен на Comic-Con в Сан Диего през юли, а по-късно през годината идва и на блурей. Както става ясно – завръщането на Кевин Конрой и Марк Хамил е повече от осезаемо! Нямаме търпение!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.