Новините днес

„То“ по Стивън Кинг с премиерна дата

След множество спекулации, промени в екипа, смяната на Кари Фукунага като режисьор и още и още спънки, най-накрая първа част на То по Стивън Кинг има премиерна дата и тя е 8 септември 2017 г.

Както добре знаете, То е олицетворението на ужаса и може би най-популярната творба на Краля. Телевизионната версия от 1990 г. с Тим Къри и до ден-днешен се счита за еталон в хорър-жанра. Дългоочаквания римейк обаче, разработван от Уорнър Брадърс, се оказа почти толкова труден за филмиране, колкото и опитите на децата от The Losers Club да се измъкнат от хватката на Пениуайз в Дери, Мейн.

Към настоящият момент знаем, че режисьор няма да бъде Фукунага. Според спекулации, на режисьорския стол ще седне Анди Мушиети, който режисира Mama с Джесика Частейн и Николай-Костер Валдау през 2013 г. Знае се още, че филмът ще бъде разделен в две части, като ще опита да обхване всичко от двутомното издание. Челите романа знаят, че доста неща бяха спестени в деветдесетарския филм, включително и пикантните сцени на любовни ласки в клуба.

Остава въпросът #КОЙ ще бъде и новият Пениуайз. За последно се говореше, че Уил Портър (We Are The Millers, The Revenant, The Maze Runner) би трябвало да смени Тим Къри и да носи ужасяващия грим на съществото, но с толкова много сцени и обрати няма да бъдем сигурни в нищо, докато няма официални кастинг-потвърждения. Полтър има достатъчно красноречиви физически черти, за да се превърне в Пениуайз, но дали това ще се получи – предстои да разберем.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.