Новините днес

Хоакин Финикс в преговори за ролята на Исус Христос

Изключително интересен слух се носи оттатък Океана, замесвайки в себе си един от най-големите актьори на нашето време. И не само, че Хоакин Финикс е перфектен, но и филмът, за който го гласят, ще бъде повече от епичен. Според непотвърдени източници, Финикс е в преговори за участие в „Мария Магдалена“ и то не в каква да е роля, а в тази на Исус Христос. Едновременно с това, самата Мария Магдалена би трябвало да се играе от Руни Мара, с която Финикс си партнира във великолепния Her.

Такъв проект би бил изключително интересен, особено с незнанието коя история ще бъде показана – дали измислената от Библията или истинската, в която проповедникът Исус и проститутката Мария Магдалена са имали деца, чиито наследници най-вероятно се мотаят до наши дни из планетата. Ако не друго, то Библията е страхотен източник за фентъзи сценарии, както вече видяхме от Exodus: Gods And Kings на Ридли Скот и от Noah на Дарън Аронофски.

За режисьор на „Мария Магдалена“ се спряга Гарт Дейвис (Top Of The Lake), а за евентуална премиерна дата е немислимо да се пита и говори.

Стискаме палци такъв проект да се осъществи – и Финикс, и Мара са страхотни актьори и такава епична продукция би предизвикала морална еякулация на киномански страсти, влизайки в грях с общоприетите богоугодни норми.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.