Новините днес

Премиерата на Game Of Thrones чупи рекорди

Официално, шести сезон на „Игра на тронове“ е тук и интернет вече е пълен с ревюта, мнения, коментари, скандали, побоища и сексуални намеци за всички, които са или които не са харесали епизода The Red Woman. Ние сме от онези, които останаха очаровани от видяното и вече броим с тягостно нетърпение следващия понеделник, а и оставащите 9 седмици, в които ще спим, ще живеем и ще умираме с любимите си герои.

Така мислят и много други зрители, които разбиха класациите по гледаемост. Съгласно официалните данни от HBО, пилотния епизод е бил гледан по телевизията и в платформата HBO Go от общо 10.7 милиона зрители. Това е само с 0.7 процента по-малко от гледалите старта на предишния сезон през 2015 г. и чисто статистически разликата е пренебрежимо малка. Следва да се има предвид, че това все още не са окончателните резултати, а в данните не влизат и всички онези, които нямат платен HBO канал и са изпиратствали епизода. В този случай реалната оценка е невъзможна, но със сигурност милионите ще скочат в пъти. Според данните, ръстът е с цели 9 процента, което прави епизодът абсолютен рекордьор!

„Игра на тронове“ тепърва има да подобрява рекорди, още повече, че за пръв път сценария не следва книгите на Дж. Р. Р. Мартин или поне не следва излезлите до момента. С напредването на историята, зрителите обикновено имат навика да се покачват, а според прогнозите се очаква десетия епизод да постави нов рекорд.

Ние ще следим плътно сериала и след края на сезона ще направим един обстоен обзор, който може да видите на страниците на нашия сайт. Дотогава може да се позабавлявате с Inglourious Kunts. Приятно гледане!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*