Новините днес

Джаред Лето като Лестат в римейк на „Интервю с вампир“ ?

Правило ли Ви е впечатление, че през последните години филмите за вампири са масовки, в които, вместо кръв, се леят сълзи, сополи и любовни истории на килограм? От много отдавна се опитваме да обясним, че вампирите в киното не са сълзливи лигьовци, които приличат на Кристен Стюарт и Робърт Патинсън. Те са кръвожадни изроди, които съблазняват със силата си, а не с неприятната си осанка.

Така мислят и хилядите фенове на Ан Райс, която е еталон във вампирската литература. Ненапразно „Интервю с вампир“ е един от най-великите филми за вампири, правени някога – той е не само кинематографичен шедьовър, но и еталон за моментите, в които трябва да се лее червена течност.

Многократно феновете са заявявали, че искат да видят още филмирани истории по „Вампирски хроники“ на Райс и ето, че нещо подобно може да се случи в близкото бъдеще. Казваме подобно, защото не става дума за нова екранизация, а за римейк, и то именно на „Интервю с вампир“.

Не сме сигурни доколко това е необходимо, но нас никой не ни пита и ето, че дългогодишните слухове за нов прочит на класическата история са отново актуални. Най-интересния слух, който витаеше, поставяше Робърт Дауни Джуниър в ролята на Лестат. Това обаче бе опровергано съвсем наскоро от Джош Буун, който е ангажиран от Universal дa напише сценарий и да режисира предстоящия римейк, имащ идеята да се превърне в нов франчайз. Вече Ви казахме за плановете на Universal да създадат своя собствена monster-вселена, но любопитното е, че още преди да имаме повече информация, Буун разбуни духовете, туитвайки следния пост:

Jared

Както виждате – на снимката е не кой да е, а Джаред Лето. Това категорично заявява, че в ролята на емблематичния вампир Лестат ще видим именно Лето, който отнесе за последно награда „Оскар“ за участието си в Dallas Buyers Club, а съвсем скоро ще го видим и като Жокера в Suicide Squad.

Не знаем как точно да се чувстваме. От една страна – оригиналния „Интервю с вампир“ е класика, която не бива да се пипа. От друга – новия, свеж поглед върху познатите истории може да донесе повече симпатии и да възроди интереса към поредицата за следващите поколения. Знаем със сигурност обаче, че това е проект, който ще следим изключително изкъсо и няма да ви даваме много спокойствие – всеки един детайл ще бъде отразяван тук, за да може да имаме една плътна хронология по създаването на филма.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*