Новините днес

Джеф Бриджис и Тайлър Кич като пожарникари във филм на Джоузеф Козински

Един от любимите ни филми за пожарникари е „Обратна тяга“ на Рон Хауърд с Кърт Ръсел и Робърт Де Ниро, а плътно зад него стои „Стълба 49“ на Джей Ръсел с Джон Траволта и Хоакин Финикс.

Има някакъв особен магнетизъм в тези филми и може да заявим, жанрът е един от тези, които следим с особен интерес и всеки подобен филм ни кара да изтръпваме от вълнение.

По същия начин се чувстваме и сега, когато разбираме, че се подготвя нов филм за огнеборци, в който ще видим Джош Бролин, Майлс Телър, Джеймс Бадж Дейл и току що присъединилите се към актьорския състав Джеф Бриджис и Тайлър Кич. Режисиран от Джоузеф Козински, неозаглавения все още филм ще проследи историята на екипа пожарникари „Granite Mountain Hotshots“, специализирали се в гасенето на огромни горски пожари. Екипът е изпратен през юни 2013 г. да гаси огромен пожар, възникнал близо до Ярнел, Аризона, и отнел живота на 19 от 20 смели мъже.

Това събитие е и най-голямото, в което загиват пожарникари след 11-ти септември 2001 г. и което разтриса за пореден път Съединените щати. Правата за историята бяха купени по време на фестивала в Кан и над сценария вече работи Кен Нолан, отговорен за създаването на брилянтния епос „Black Hawk Down“.

Разчитаме, че Бриджис ще се представи страхотно. Той е работил вече с Козински и може да заявим, че между тях съществува опасно добра химия.

В момента вече сме в трескаво очакване на заглавието и на премиерната дата, за което ще ви уведомим своевременно.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.