Новините днес

Какво знаем до този момент за Spider-Man: Homecoming?

След като една от най-интересните и очаквани сделки в историята на комиксовото кино бе реализирана, Спайдърмен вече официално се прибра вкъщи в Марвел и тепърва ще бъде разработен като самостоятелен образ – с нов актьор, нов показ и най-вече нови приключения.

Досега сме виждали Тоби Магуайър и Андрю Гарфилд в общо 5 филма и казано честно – не сме останали особено впечатлени, нито от единия, нито от другия. И двамата не успяха да влязат достатъчно дълбоко в героя си, да го развият така, че да се превърне в любимец на зрителите и най-вече да остави запомняща се следа след себе си.

Не така стоят обаче нещата с Том Холанд – младокът, който успя буквално за минути да се превърне в любимия Питър Паркър на масите. Появата му в Civil War беше повече от знаменателна, а от Марвел побързаха да обявяват, че вече се подготвя самостоятелен филм за героя, който ще го представи в нова, непозната досега светлина.

Ниe харесваме комиксовото кино – забавлява ни и разпускаме с него, така че няма как да не обърнем внимание на информацията, която знаем до този момент. Ето какво е известно към днешна дата за младокът, който тепърва ще се превръща в знакова фигура за Марвел-вселената.

1. Премиерната дата – от Марвел не се бавят и още в началото обявиха, че Spider-man: Homecoming ще бъде пуснат на голям екран на 7 юли 2017 г. (една седмица по-рано в България по стара традиция). Това е с няколко седмици по-рано от предварително обявената дата 28 юли. 21 дни обаче не са от значение и със сигурност не се касае за ненужно избързване. През същия месец ще видим римейка на „Джуманджи“ и все още неозаглавен филм на Дисни, свързан с някоя от техните принцеси.

2. Рейтингът на филма едва ли ще бъде по-висок от PG-13 – всички филми на Марвел под шапката на Дисни попадат в тази категория и едва ли това ще бъде изменено, особено що се отнася за герой, който е любимец на по-младите зрители. Всъщност не сме сигурни, че Марвел изобщо някога ще извадят R-rated филм – тези прийоми са оставени за Fox.

3. Събитията в Spider-man: Homecoming ще бъдат поставени веднага след събитията от Civil War, когато за пръв път новия Паркър бе представен на големия свят от Тони Старк. Паркър ще бъде все още гимназист. Самият Дауни-джуниър ще участва във филма и се очертава той да бъде ментор на Спайди. Дали обаче ще го видим в костюма – предстои да разберем.

4. Със сигурност филмът няма да бъде поредната origin история – в него ще си имаме завършения Спайдър-мен и неговото алтер-его Питър Паркър, който ще се бори с ежедневните си социални проблеми. Това би трябвало да означава, че няма да видим за пореден път смъртта на чичо Бен или ухапването от радиоактивен паяк. Да се надяваме, че още от самото начало ще станем свидетели на стартиращ екшън, вместо на лигави изпълнения

5. Том Холанд взима ролята на Паркър благодарение на Крис Хемсуърт, с когото си партнират в In The Heart Of The Sea на Рон Хауърд. Той е на 19 години, роден е във Великобритания и има потенциал да се превърне в голямо име, когато дойде редът на неговото поколение.

6. Режисьор на Spider-man: Homecoming ще бъде Джон Уотс, който е сравнително неизвестен, но пък явно от Марвел имат огромно доверие към него, поверявайки му толкова важен образ. Във филмографията на Уотс досега сме виждали само Clown и Cop Car, но явно се е справил добре, след като скача толкова дълбоко в блокбастърите. От него зависи представянето и най-вече бъдещето на евентуалната поредица.
Всъщност е важно да се отбележи, че не за пръв път Марвел предприемат подобна мярка с неизвестен режисьор – спомнете си Джеймс Гън и „Пазителите на галактиката“.

7. Ролята на леля Мей е поверена на носителката на „Оскар“ Мариса Томей, която изглежда повече от зашеметяващо за своите 51 години. Едва ли може да коментираме защо точно тя е възрастната леля – доволни сме от избора и нямаме абсолютно никакви забележки.

8. Основния злодей все още не е известен, но феновете предполагат, че срещу Спайдърмен ще се изправи The Vulture. Доскоро пък се говореше, че самият Майкъл Кийтън ще се превъплъти в ролята на злодея, но той отказа подобно изпълнение. Очевидно му е писнало да бъде супергерой.

9. Все още не са известни останалите имена, които ще заемат част от главните персонажи. Няма дори информация коя ще бъде душевната тръпка на Паркър.

10. Филмът ще бъде поверен и на Марвел, и на Сони. Странно, нали? Според Кевин Фейги, Марвел поемат целия технически контрол върху проекта, а Сони ще отговарят за разпространието. Как точно мислят вторите да спечелят от цялата сделка – никой не може да каже със сигурност.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.