Новините днес

Сам Мендес няма да режисира следващия филм за Джеймс Бонд

Поредица от лоши новини заваляха тази седмица покрай любимата ни поредица за Джеймс Бонд. След като стана ясно, че Даниел Крейг категорично отказва да се превъплъти за пети пореден път в любимия на няколко поколения герой, то сега разбираме, че Сам Мендес няма да се върне като режисьор за трети път.

Това е оповестил самият Мендес на Hay Festival-а в Уелс. Според неговите думи „беше невероятно преживяване и обичам всяка една секунда от него, но мисля, че вече е време да дойде някой друг“.

В допълнение, Мендес споделя следното:

„Аз съм разказвач на истории и в края на деня аз искам да представя нови истории с нови герои“.

Не сме особено впечатлени. Дуото Мендес/Крейг подари на зрителите най-добрия Бонд филм, правен някога. „Скайфол“ е шедьовър от небивало високо ниво и дори по-слабият Spectre не успя да разочарова така, както можеше да стане, ако беше режисиран от някой друг.

Към момента знаем, че в евентуални преговори за ролята на Бонд е Том Хидълстън, а междувременно Идрис Елба продължава да надига глас за така мечтаното от него изпълнение. Не е нужно да казваме, че към този момент нямаме фавори – все още мислим, че Крейг е човекът и това може да бъде прочетено в нашия специален доказателствен материал.

По-интересното е, че според самия Мендес, единствено Барбара Броколи решава кой да бъде новия Бонд. „It’s not a democracy“, така че каквото и да се изпише из интернет, колкото и петиции да се създадат, решението остава единствено и само в Барбара.

Кой знае, може пък Мартин Кембъл да седне на режисьорския стол? Той има този навик, особено след поредната смяна на актьор в главната роля…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.