Новините днес

Неприятности около Rogue One и подробности около самостоятелния филм за Хан Соло

Неприятности се пораждат от предстоящия и дългоочакван Rogue One: A Star Wars Story. След като видяхме трейлъра, който разби на пух и прах по гледаемост трейлърите на останалите си конкуренти, то вчера стана ясно, че нещата около него не протичат по мед и масло, както се очакваше.

Лошото в случая е свързано с предварителните прожекции на филма. Както знаете, масова практика е филмите да се показват на дата, далеч предхождаща официалната премиера, за да могат да бъдат изпипани някои дребни детайли по продукцията. По такива прожекции обикновено могат да се прогнозират и предварителните приходи и впечатления и явно Rogue One не се е харесал особено много. Разбираме, че от „Дисни“ са бесни на Гарет Едуардс и ще се наложи той да презаснеме някои от сцените. Колко и кои по-точно са те – не става ясно от официалното съобщение.

Става ясно обаче друго – първия спин-оф филм ще лежи плътно в сянката на радушно приетия The Force Awakens на Джей Джей Ейбрамс и едва ли ще успее да го надскочи. Филмът е първия от подобно естество и зрителите не са подготвени да гледат история, която не е „епизод“ и не продължава историята до момента. Надеждите ни обаче все още са живи и разчитаме на Едуардс, който направи прекрасен Godzilla преди две години.

През това време пък великият Лорънс Касдан разкри подробности около предстоящия, самостоятелен филм за Хан Соло. По време на провелият се в Aтланта Jewish Film Festival, Касдан споделя какво знае около подготвяната история за любимия на поколения контрабандист:

„Както знаете, Крис Милър и Фил Лорд ще режисират филма. Те са прекрасни, забавни и имат богато въображение и с тях прекарах доста време. Аз и синът ми написахме сценария, Крис и Фил работят върху него и скоро ще заминат за Лондон, където през януари догодина започват снимките.“.

Запитан и за предстоящите епизоди 8 и 9 от Сагата, Касдан казва:

„Имам малко информация. Райън Джонсън ми е приятел, а тепърва ще се запозная с Колин Тревъроу. Мога да кажа, че съм стабилно замесен в тази каша“.

Дали пък Касдан няма да е сценарист и на тези филми? Предстои да разберем…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.