Новините днес

Тръни и цветове (част 2)

Рокенрола
Редовно гледам “Игра на тронове“, заедно със седемдесет и шест годишната си баба. Марджъри ми е на сърце заради силната връзка със старата госпожа Тирел, припознавам се в тази история и се надявам заедно да изгледаме и последния епизод от сагата на HBO. След това идва още по-хубавото – свестни другари-гейове, които да поддържат крехкото й телце по пътя към успеха. Политиката е безвкусна руска салата, а Марджъри владее най-сладката подправка – лукавост. Нито едно друга героиня в сериала не може да се сравни с умението на Марджъри да дава на хората това, което искат да чуят. Кралят умря, да живее кралицата – и така няколко пъти. Ако дипломацията и правилната политика бяха основния критерий за спечелване на Железния трон, короната трябва да стои на красивата главица на Марджъри.

Ако действието се развиваше в България, вече щеше да е еврокомисар по проблемите на съдържанието в майонезата и насипното сирене.

brienne-of-tarth-1920

Октоберфест
Бриен го вади най-голям. Meч, дух, достойнство, чест. Все думи, които повечето мъже не знаят какво означават и мислят за екзотични тайландски подправки. Бриен единствена дотук е разбрала смисъла на това да бъдеш войн, следвайки собствения си Бушидо. Лишена от фанатизма на Станис, глупавия идеализъм на Денерис и колебливата политика на Джон, Бриен е вярното куче на „Игра на тронове“. Тя най-много заслужава да спечели своя Аженкур и най-сетне да намери истински… приятел.

Ако действието се развиваше в България, щеше да е най-печеният контрольор в Центъра за градска мобилност.

Ygritte_Promotional

Дивото зове
Газирана като джинджифилова бира, дивачката на Джон Сноу не е основна героиня, но легна под бельото на много от феновете. Зад Вала нямаш много варианти – или убиваш, или умираш, или още по-лошо. Игрит е нерафинирания вариант на Бриен, защото съдбата не й е дала шанса да следва идеали, а да се бори за оцеляване. За съжаление в живота свестните рижави момичета винаги попадат на някое тъпо копеле…

Ако действието се развиваше в България, щеше да намига в лафката на лъвчетата от по-долните класове.

Arya-arya-stark-31146934-1280-720

Аря
Абсолютно съвършена. Тя е дъщерята, която заслужава да е първороден син. Момичето, което, когато порасне, ще има по-големи топки от всички мъже около себе си. Едновременно фина като Игла и груба като глинен съд, кален от пламъците, Аря създава мислен списък, който всеки от нас има в главата си. Дали Церсей, която ни е тормозила в 4-ти клас, или Планината, който ни е отрязал в гимназията, всеки иска да забрави и унищожи спомена за болката. И не да забрави себе си, а да се върне към себе си. И да се прибере. Вкъщи.

Ако действието се развиваше в България, Аря нямаше да е в България.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*