Новините днес

Филмът „Tetris“ ще бъде част от трилогия

Досега не сме отразявали предстоящия филм по култовата игра Tetris, без да можем да се обосновем защо. Може би миналогодишната брадва Pixels ни отказа от филмите, които си играят с носталгията от компютърните игри от 80-те и 90-те години.

Warcraft обаче се оказа изненадващ хит, а тепърва предстои да видим и Assassin’s Creed с Фасбендър и може би филмите по игри вече няма да бъдат това, което бяха досега. Tetris, популярната игра, счупила част от тухлите на Берлинската стена, е позната на всички хомо сапиенс, които не живеят на поляна или в гора и ето, че вече ще можем да видим същите тези тухли, материализирани на голям екран. Създател на предстоящия филм е Лари Казаноф и според неговите думи, предстои да станем свидетели на цяла трилогия.

Казаноф е познат с работата си по Мortal Kombat На Пол У. С. Андерстън, както и като изпълнителен продуцент на True Lies и според него историята ще бъде изненада за всички. Не знаем какво може да е изненадващото на филм, в чиято основа се подреждат правоъгълни блокчета, но все пак може да се оставим на течението и да видим за какво иде реч.

Според IMDb Pro, филмът все още е озаглавен „Unitled Tetris Sci-fi Project“, така че няма как да знаем повече за него, освен докато не бъдат обявени поне заглавието или част от актьорския състав. Много по-щастливи бихте били, ако филмът разказваше историята около самото създаване на играта и драмите, но може би и това някой ден ще се случи. Ще видим.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.