Новините днес

Концептуални кадри от „Blade Runner 2“

От Радослав Тодоров

Alcon Entertainment публикуваха първият официален concept art на дългоочакваното продължение на Blade Runner. Вижте прекрасните визуални изпълнения тук:

bladerunner2

Сред имената в очертаващият до този момент много любопитен каст са тези на Харисън Форд, Раян Гослинг, Робин Райт, Силвия Хоукс, Дейв Батиста, Баркад Абди, Хиам Абас и Дейвид Дасмалчиан. Режисъор е един от най големите любимци на нашият екип – Дени Вилнъов, който познаваме от „Сикарио“ и „Затворници“. Филмът се очаква да ескалира по екраните на 6 октомври догодина, като ще бъде издаден от Уорнър брос, а Сони Пикчърс ще отговаря за международната дистрибуция.

Въпреки, че детайли до този момент почти не се издадени, действието в продължението ще се развива няколко десетилетията след събитията от шедъовъра на Ридли Скот от 1982 г. Харисън Форд се завръща в култовата си роля на Рик Декард – и големият въпрос, който ние чакаме да бъде разкрит, е дали той ще се окаже репликант или не. Сценарият за филма е написан от дуото Хамптън Фенчър и Майкъл Грийн и ще бъде адаптация по култовият роман „Сънуват ли андроидите електрически овце?“.

Вездесъщия Ридли Скот се завръща като продуцент заедно с Бил Караро и собствениците на Thunderbird films Франк Джустра и Тим Гембъл.

Какво мислите за първият concept art? Ще успее ли според вас този проект да е достойно продължение на може би най-великият фантастичен филм в историята?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.