Новините днес

Мартин Скорсезе: Paramount ще решат кога е премиерата на „Silence“

Eдин от най-чаканите филми за годината е „Silence“ на Мартин Скорсезе. Едва ли е нужно да се обясняваме защо – целият екип изпитва огромни адмирации към майстора на киното, а и сме издигнали специален пиедестал, на който се кланяме сутрин преди работа. Няма как да не се вълнуваме от този проект, не само заради Скорсезе, но и заради участието на Лиъм Нийсън, който най-накрая ще се посвети на добрите си роли, отколкото на екшън изпълненията от последните години.

Разпространител на филма е Paramount, на които обаче сме малко сърдити. Запитан за премиерната дата на филма, Скорсезе споделя, че това зависи изцяло от студиото. Не можем да преглътнем лесно такова изказване – Скорсезе е гений и би трябвало той да определя кое кога ще се случва с филмите му, вместо да разчита на корпоративно решение от високо ниво. Напълно е възможно филмът да е оставен за сезона на наградите, започващ през идната зима, но това по никакъв начин не ни успокоява – ще си седнем на задните части и ще сме спокойни, чак когато имаме официално потвърждение.

„Silence“ ще представи не само Нийсън, но и Адам Драйвър и Андрю Гарфийлд. Филмът е базиран върху романа на Шусаку Ендо и ще покаже събития, случващи се през седемнадесети век, когато двама християнски свещеници предприемат пътуване до Япония.

Докато чакаме от Paramount да се наканят да пуснат филма, то със сигурност знаем, че през годината ще гледаме три техни филма – „Arrival“ на Дени Вилньов с премиера на 11 ноември, „Allied“ на Робърт Земекис с Брад Пит и Марион Котияр на 23 ноември и „Fences“ с участието на Дензъл Уошингтън, планиран за идващата Коледа.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*