Новините днес

Три нови книги от света на Хари Потър!

След като Дж. К. Роулинг многократно заяви, че приключва завинаги със света на Хари Потър, като че ли всички успяха да й повярват и спряха да се надяват на нещо повече от тази вселена.

Впоследствие обаче се случи друго – пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“ бе публикувана преди по-малко от месец на английски език, превръщайки се в световен бестселър. И докато чакаме българското издание (насрочено за октомври тази година), Роулинг се появи в светлините на прожекторите и обяви, че ще публикува цели три нови книги, развиващи се в магьосническия свят. И трите книги ще бъдат в електронен формат и ще се разпространяват чрез Pottermore.

Какви са трите книги, които очакваме (и които като нищо могат да бъдат филмирани, ако трилогията „Фантастични животни и къде да ги намерим“ се окаже печеливша):

„Power, Politics And Peski Poltergeists“ ще разгледа ранните години на Долорес Ъмбридж, отношенията между Хорас Слъгхорн и Волдемор по времето, когато Риддъл е все още ученик в Хогуортс, както и историята на затвора Азкабан;

„Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies“ ще се фокусира върху образите на Ремус Лупин и Минерва Макгонъгол“

„Hogwarts: An Incomplete And Unreliable Guide“ ще бъде като споменаваната в книгите „История на Хогуортс“.

Предварителните поръчки на книгите започват на 24 август тази година, а филмирането им – след като постигнат завидни финансови успехи, в което не се съмняваме.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.