Новините днес

„Cinelibri“ ще се проведе от 5 до 16 октомври

Второто издание на кино-литературния фестивал ще се проведе от 5 до 16 октомври и ще доведе в България носител на „Оскар“ за кинорежисура.

Над 20 филма, 10 НАЦИОНАЛНИ ПРЕМИЕРИ И ЕДНА СВЕТОВНА ще предложи второто издание на „CineLibri“ – единственият в света кино-литературен фестивал!

Тази година форумът ще се проведе между 5 И 16 ОКТОМВРИ В СОФИЯ, ПЛОВДИВ, ВАРНА, ВРАЦА, ВИДИН, ТЪРГОВИЩЕ, ЛОВЕЧ И СЛИВЕН и отново ще заложи на симбиозата между двете най-популярни изкуства в света – литературата и киното. „CineLibri“ предлага достъп до ШЕДЬОВРИ НА КЛАСИЧЕСКАТА, МОДЕРНАТА И СЪВРЕМЕННАТА ЛИТЕРАТУРА И ТЕХНИТЕ ОБРАЗЦОВИ ЕКРАНИЗАЦИИ. Фестивалното изживяване обаче е много по-богато, защото зрителите на живо се срещат със световноизвестни писатели, режисьори, актьори и сценаристи и се потапят в стилистиката и атмосферата на седмото изкуство чрез множество интерактивни акции и специални събития.

Директорът и главен селекционер на фестивала Жаклин Вагенщайн обещава първокласна селекция от модерни класики и нови филми, които пристигат у нас след триумф на най-големите кинофестивали. Бонусът към всички посетители от издателство „Колибри“ пък ще бъде отстъпката от 30% ВЪРХУ ЕКРАНИЗИРАНИТЕ КНИГИ по време на всички прожекции.

СПЕЦИАЛНИТЕ ГОСТИ на „CineLibri“ тази година са забележителни личности, постигнали световен успех благодарение на своето новаторско мислене, смелостта да отстояват позиции и изкуството на творческата провокация. Публиката ще има изключителната привилегия и шанс в продължение на няколко вечери да се срещне с НОСИТЕЛ НА „ОСКАР” ЗА КИНОРЕЖИСУРА, с един „скандален” ФРАНЦУЗИН (НОВЕЛИСТ С НЕПОМРЪКВАЩА СЛАВА на секссимвол) и с НАШУМЯЛ В ЦЯЛ СВЯТ ХОЛАНДСКИ ПИСАТЕЛ, чиито произведения неизменно печелят вниманието и на критиката, и на широката публика.

Тази година фестивалът ще има и СИЛНА ПАРАЛЕЛНА ПРОГРАМА, включваща дискусии, работилници и срещи както за зрители, така и за професионалисти.

ОТКРИВАНЕТО ЩЕ СЕ СЪСТОИ В ЗАЛА 1 НА НДК, а подробности около церемонията ще бъдат разкрити съвсем скоро! В рамките на 2 седмици ще проследим пътя на думите от белия лист до големия екран. Защото… литературата осмисля живота, но киното го омагьосва!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.