Новините днес

За кино със… Силвия Иванова

„ЗА КИНО С….“ е новата рубрика в Popcorn Movies BG, в която кинокритици, блогъри и най-обикновени филмови маниаци ще застават пред еднаквите за всички въпроси и ще дават своето конкретно мнение по някои интересни теми. Очаквайте всяка седмица по един от специално селектираните приятели да излива себе си публично пред всички, за да разберем какви са неговите вкусове и филмови предпочитания!

Ако поне веднъж сте влизали в някоя от големите киногрупи във Фейсбук, то със сигурност сте попадали на ревютата и коментарите на Силвия „Дебелата Берта“ Иванова – политически (не)коректни, искрени, директни и бъркащи право в платоническите киномански удоволствия. Силвия е един от най-приятните събеседници в социалните мрежи и освен, че може да видите прекрасни препоръки за филми, то със сигурност може да усетите и аромата на прясно сварена паста с босилек, издигаща се над чинията, локализирана в малък ресторант нейде из Италия.

1. На кино в киното или на кино вкъщи?
На кино в киното – рядко.Филмът трябва да е с много ефекти,с които домашната ми система за кино не може да се справи .Предпочитам домашният уют,студеното вино и добрия кино-събеседник,естествено и многото инчове, защото размерът има значение(изчервих се тук).Освен това доста шумно се смея и пуша –все неща, които НЕ са позволени в киносалона .

2. Кой е първият филм, за който имаш спомени, че си гледал/а на голям екран?
Хм…Колебая се..Всъщност мисля,че беше „Индиана Джоунс и храмът на обречените.“ Много ярко си спомням супата от маймунски очи. Наистина беше отдавна. А киното беше лятно. Режимът тъкмо бе паднал. Беше си приключение за мен предвид сивотата и ограниченията, които ни налагаше соца .

3. Имат ли българите кинокултура?
Имат….В големите градове кинокултура има, категорично.Просто никой не я разпространява. Понякога и една птичка дава усещането за пролет, стига да има желание. И все пак не вярвам Станка от бостана на Голямо Курило да я интересува кой е Алмодовар , защото неината баба я е учила как се сади боб ,а не кой е режисирал „Меланхолия.“ Невежеството днес е продукт на поколенията вчера. Като верижна катастрофа е.

4. А какво мислиш за българското кино?
Нищо хубаво.
5. Скорсезе с Де Ниро или Копола с Пачино?
Копола. Винаги Копола.

6. Според теб, кой от съвременните режисьори ще се превърне в легендарна емблема за световното кино?
Спилбърг като съвременен ли да го броя? Защото ако да, то Спилбърг е моят скромен отговор, отговор на киноман –любител, естествено.

6. Кой е филмът, който всички харесват, а ти искрено ненавиждаш и защо?
Боже!Аз почти никога не харесвам неща, които повечето харесват. „Роки“ и „Терминатор“ обаче искрено не харесвам.Съвсем наистина не харесвам Арнолд и Силвестър също. Въобще екшън-героите от 90-те са ми много далече от „харесвам“.

8. Случвало ли ти се е да промениш изцяло мнението си за даден филм при повторното му гледане?
О, да. Всичко зависи от концентрацията, с която гледам даден филм. От обстановката, от възрастта .С времето хората израстват духовно или не израстват .От там се променя и гледната им точка.

9. Кои са трите филма, които би взел/а със себе си в изолирана среда?
Убий ме! И с камъни може.:) Ще си взема сериал. Цели три сериала с по няколко сезона.Представяш ли си?Така вниманието ми ще е заето по-дълго време.

10. По скалата от 0 до Interstellar, колко е яко най-якото ти ревю, което някога си писал/а?
Не пиша точно ревюта, а по скоро представям гледната си точка. Предполагам най-добрият ми труд за даден филм предстои. Между другото мразя „Интерстелар“, защото откровено ми писна от него,от сивите нюанси и от гоне гРил .:)

1 Comment on За кино със… Силвия Иванова

  1. Леле, чак недостоен се почувствах да чета мъдростите на тази ктичика-кифличка.

    3. Имат ли българите кинокултура?
    Имат….В големите градове кинокултура има, категорично.Просто никой не я разпространява. Понякога и една птичка дава усещането за пролет, стига да има желание. И все пак не вярвам Станка от бостана на Голямо Курило да я интересува кой е Алмодовар , защото неината баба я е учила как се сади боб ,а не кой е режисирал „Меланхолия.“ Невежеството днес е продукт на поколенията вчера. Като верижна катастрофа е.

    –- На мен лично ми омръзна някакви хипстърчета да обиждат българска култура и да се яввяват култирно-извисено, защото разграничават грамофон от уокмен.По логиката на интервюиранта, баба ви Мари от село Тюрсе, до Дижон и насън ще ви изброи филмографията на Алмодовар.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.