Новините днес

Фестивалът във Венеция – победители

Фестивалът във Венеция приключи и е време да видим кои са призьорите в големите категории. Излишно е да казваме, че много ни се искаше да бъдем на канале Гранде, дори и в обикновена продъдена лодка, само и само да се докоснем за малко до големите звезди. Уви, ходим във Венеция извън рамките на фестивала и знаем и най-малките каналчета, но засега не сме имали късмета някое от посещенията ни да съвпадне с феста.

„Златен лъв“ спечели филипинската драма „Жената, която си тръгна“ на режисьора Лав Диас. Филмът разказва за жена, осъдена несправедливо на 30 години затвор, която трябва да се адаптира към съвремието. Интересното е, че филмът е дълъгп почти четири часа.

Наградата на журито спечели „Нощни животни“ на Том Форд. „Сребърен лъв“ за режисура бе спечелен от Андрей Кончаловски за „Рай“ и от Аман Ескаланте за „Див район“.

Най-добър сценарий се оказа „Джаки“ на Пабло Лараин от Чили с Натали Портман, която се превъплъщава в ролята на Джаки Кенеди – вдовица на трагично убитият американски президент. Специалната награда на журито бе връчена на Ана Лили Амирпур за „Лоша Партида“, а пък всеобщата любимка Ема Стоун стана най-добра актриса покрай „La La Land“, където си партнира с Райън Гослинг.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.