Новините днес

Джей Джей Ейбрамс разкрива какви съвети е получил от Стивън Спилбърг за „Силата се пробужда”

от Светослав Богданов

Когато имате да правите филм, независимо какъв, някой и друг съвет е добре дошъл и би подпомогнал процеса много, но не всеки режисьор има приятели като Ейва ДюВернай „Селма” и Стивън Спилбърг (120% страхотни, касови филми) в контактлиста на своя телефон. Но не всеки е Джей Джей Ейбрамс, който пък има правилните телфонни номера. Вече разбрахме какви съвети е взимал от режисьорката на Селма” за заснемането на конфронтацията между Кайло Рен и Рей за „Междузвездни войни: Силата се пробужда”. Оказа се обаче, че и Спилбърг е имал какво да каже по въпроса. Ето какво споделя Джей. Джей. По въпроса :

„Когато показах заснетата вече сцена на Стивън Спилбърг, той предложи „Ами ако дърветата падат докато се бият?” отговорих му „Това е страхотно, но вече заснехме сцената”. Хрумна ми да говоря с отговорника по специални ефекти Роджър Гуйет –  „Има ли някакъв начин докато се бият дърветата да падат?”. Той ми каза „Ако си платите ще го направим”.  И така…ние го направихме.”

Това са само малка част от материалите, които Ейбрамс разкрива в директорските коментари към предстоящото колекционерско издание на  „Междузвездни войни: Силата се пробужда”. Лошото е, че няма да видим и това издание на българския пазар.

Директорът добавя още, че Спилбърг е дал идеята за кацащият Фин на Джаку,

По – долу бихте могли да си припомните сцените. Опитайте да си представите как биха изглеждали без предложенията на ДюВернай и Спилбърг:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.