Новините днес

Ексклузивни кадри и трейлър на „Валериан и Градът на хилядите планети” на Люк Бесон

от Светослав Богданов

Преди време, всички имахме възможността да видим няколко снимки от предстоящия СайФай екшън на Люк Бесон „Валериан и градът на хилядите планети”. Сега, точно преди трелъра-трийзър да бъде пуснат в интернет пространството бяха пуснати нови снимки.  Можете да ги разгледате по – надолу:

val1

val2

val3

Но все пак, кой всъщност е Валериан (в ролята Дейн ДеХаан) и откъде идва? Историята започва в далечната 1967 г., когато е публикуван първият научно-фантастичен комикс и продължава до 2010-та година, когато е спрян от продукция. Историята се фокусира върху приключенията на  тъмнокосия Валериан – агент, пътуващ във времето и пространството и червенокосата му спътница и колежка Лаурелин (Кара Делевин). Валериан е класическият герой, силен и смел, който следва нарежданията на своите началници, дори и това да го заведе до най – мрачните дълбини. Комиксът е толкова дълбоко вплетен в историята и има такъв зашеметяващ успех, че концепции от сценария му могат да бъдат открити във филми като „Междузвездни войни”, „Петият Елемент” и „Аватар”.

Историята във филма ще изпрати Валериан и Лаурелин на мисия, поставена им от Командир Флит (Клайв Оуен). Двамата герои се отправят към огромния град Алфа – огромен, разпръснат град, дом за хиляди видове от цялата Вселена. При цялата си икономическа и социална мощ и сигурност, която излъчва града, в недрата му дебнат зли сили, които ще доведат цялата Галактика до гибел. Сред странните раси, които двамата агенти срещат, са Кортан Дахук –  първата извънземна раса, която ще се скачи с Космическа Станция Алфа през 2135-та година. Расата е родом от планетата Кас-Онар, която се намира на 5 000 светлинни години от Земята. Водени от стремежа към красота и хармония, те са добре организирана раса с огромен опит и добри взаимоотношения с другите видове.

Докато пишехме това, онлайн дебютира и трейлъра, който може да видите тук:

 „Валериан и градът на хилядите планети” ще трябва да можем да видим на 21-ви Юли догодина.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.