Новините днес

Петима потенциални режисьора за „Deadpool 2“

Както вече стана ясно – Тим Милър, който направи своя режисьорски дебют със свежия  „Deadpool”, няма да режисира продължението, планирано за 2018-та година. За огромния успех на лентата освен крайният ентусиазъм на звездата и продуцент на продукцията Райън Рейнолдс голям принос има и Тим Милър. Милър е човекът  който, според изтеклата информация, успява да вдъхнови 20th Сенчъри Фокс да допуснат проекта до екран, и отново той прави чудеса с много малкия бюджет на продукцията от 58 милиона.

Но няма нужда да продължаВаме да се хващаме за миналото. Отношенията на Рейнолдс и Милър ще си останат обтегнати така или иначе. За сметка на това, продължение ще има. Затова нека отправим поглед напред към светлото бъдеще на „голямата уста”.

Поради това, че филмът е едно от най – очакваните продължения, не смятаме, че много хора биха могли да се справят с дирижирането на проекта. Изборът на Фокс няма да бъде от най – лесните. Разбира се, има огромната вероятност от студиото да наемат и угодят на прищевките на Райън Рейнолдс. Не знаем точно какво ще решат от Фокс, но решихме да направим списък с възможните и най – подходящи режисьори на бъдещия филм.

Преди да продължим, бихме искали да разбием на пух и прах някои много спекулативни слухове които плъзнаха из Интернет пространството, а именно пуснатата онлайн петиция Куентин Тарантино да седне на режисьорския стол. Това надали има дори минималния шанс да се случи, дори и след милиард години. Тарантино е един от малкото режисьори в Америка, които имат реална власт над проектите си. Затова ще разочароваме всички вас като обясним, че дори и Куентин да направи само още два филма  преди да се пренасочи към писането на книги, то нито един от тях няма да бъде продължението на „Deadpool”.

Затова ето нашите реални и напълно възможни предложения които не граничат с лудост.

Маржан Сатрапи

Сатрапи става световно известна с черно – белия си комикс  „Персеполис”.  През 2007-ма година доказва и способностите си на режисьор като пренася историята на комикса в пълнометражна анимация. Там тя доказва своя талант да режисира и истории на големия екран. Седем години по – късно, Сатрапи започва работа с  Райън Рейнолдс по изключително недооценения филм „Гласовете” – черна комедия изпълнена с живот, която показва нейния режисьорски талант, особено след като работи соло този път.

В „Гласовете” Маржан показва богатата си визуалност и размах на работа. Сатрапи създаде един изненадващо чувствен и трогателен комедиен филм за сериен убиец и успя да направи проекта с такъв патос, че да можеш да се разсмееш дори когато по екрана плиска кръв. Този филм също така ни донесе и една от най – добрите роли на Райън Рейнолдс, разбира се преди участието му в „Deadpool”. С това се опитваме да кажем, че Маржан Сатрапи изглежда като един много удачен и напълно  възможен избор за режисьорския стол. Освен това, тя е и вдъхновението за статията която четете. Талантливият и подход към визуализиране на насилие,  взривоопасно въображение, подходът и професионализмът и при създаване на антигерои, черното чувство за хумор и създаването на печеливши герои, отново да споменем,  я превръщат в една от най  – подходящите възможности за режисьорския стол.

Феде Алварез

Малко режисьори правят така забавни и кървави филми като Феде Алварез. Режисьорът зад изключително кървавият римейк на „Злите мъртви” и тазгодишния хит „Не дишай”, доказва професионализма си при балансиране на откровено кървави и брутални сцени с насилие и черна комедия. В този ред на мисли, аплодирания режисьор и протеже на Сам Рейми би се чувствал като удома си с филм като 2.  Макар че, Алварез няма никакви професионални допирни точки с който и да е от актьорския състав на “Deadpool”, той доказва, че знае как да създава приятелства нагоре по хранителната верига на Холивуд, а и никой не се съмнява в таланта му. Може би бил един много добър избор за режисьорския стол.

Джейсън Лей Холдън

Също като Тим Милър, Джейсън Лей Холдън е професионалист що се отнася до визуални ефекти. Между работата си върху блокбъстъри като трилогията „Хобит”, „Великият Гетсби”, „Отмъстителите”, „Върколакът”, „Прометей”, „Призрачен ездач: Духът на отмъщението” и тазгодишния „Боговете на Египет”, новозенладския сценарист и режисьор успя да направи и филмов дебют с „Deathgasm”.  Абсолютно откачена хорър-комедия, която до голяма степен споделя обичта на Deadpool към секс, мръсен и нецензурен език, хаплив хумор и кървави убийства. Едно от неприятните подозрения е, че неопитността на Джейсън би могла да му изиграе лоша шега. Но знае ли човек какво може да хрумне на хората в Холивуд?

Рубен Флайшър

Що се отнася до режисьорски дебют който да печели овацийте на публиката, то Рубен Флайшър определено се справя с тази си задача в „Зомбиленд”. Хорър – комедия с много свежи персонажи, страхотен хумор и огромно количество насилие през цялото си време. Интересното в случая е, че филмът се явява един вид събирателен за огромна база от почитатели на различни филми. Именно това донесе огромния успех на Флайшър. Неговите проекти след това „30 минути или по – малко” и „Гангстерски отряд”, за съжаление  не успяват да постигнат същия зашеметяващ успех както „Зомбиленд”, но в Холивуд обичат доборото завръщане и „Deadpool” 2 е една страхотна възможност за Флайшър. Друга спойка между двата филма се явяват сценаристите Рет Рийз и Пол Уерник, които изиграват голяма роля в успеха и на двата кървави блокбастъра. Техния глас, както и страстта им бяха не по – малко важни за „Deadpool” както тези на Рейнълдс и Милър. За огромно щастие, двамата сценаристи все още искат да работят по продължението на „голямата уста”. С това имаме предвид, че може би е време триото Флайшър, Рийз и Уерник да се съберат отново след почти десет години и да направят продължението. В края на краищата се очертава да се съберат за „Зомбиленд” 2, защо да не започнат от „Deadpool” 2?

Джо Карнахан

Джо Карнахан е човекът продуцирал и написал сценариите на „Нарко отдел”, „Сивият” и за съжаление слабооцененият страхотен филм от 2010 г. „А-отборът”, в чийто звезден състав участват актьори като Лиъм Нийсън, Брадли Купър, Джесика Бийл,  Куинтън „Рампейдж”Джаксън. На Джо дължим удоволствието да изгледаме също така и „Лимузината” и „Димящи аса” който е с участието на Райън Рейнълдс, което означава, че продуцентът се е сблъсквал вече с него. Комиксовата визия която придава на филмите си, е може би най – подходяща за такъв филм като „Deadpool” 2. Освен това, Карнахан се е доказал като професионалист в заснемането на насилствени сцени и екшън похватът му не отстъпва от този на Тим Милър.

В момента Калахан се е захванал с друг проект – „Лоши момчета доживот”, но със сигурност би имал времето да направи завой към „Deadpool”2. Съдейки по страхотната колаборация между Рейнолдс и Джо, със сигурност двамата биха могли да участват отново заедно в проект и то без никакви проблеми.

Остава само да разберем кой ще изберат от студиото, а до тогава ето още няколко предложения. Матю Вон, нека не забравяме, че той е продуцирал много голяма част от холивудските блокбастъри, а освен това на него дължим страхотната екранизация на един друг комикс, а именно „Кингсмен: Тайните служби”, където видяхме една от най – страхотно заснетите екшън сцени на кино.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.