Новините днес

Лисбет Саландер се завръща на голям екран през 2018 г. в „The Girl in the Spider’s Web“

Имаме добра и в същото време ужасяваща новина за всички, които някога са се докосвали до книжната трилогия „Милениум“ на шведския журналист Стиг Ларшон и най-вече до филмовата версия на „Мъжете, които мразеха жените“, режисирана от Дейвид Финчър.

Добрата страна на новината е, че Лисбет Саландер се връща на големия екран! Вчера бе потвърдено, че премиерата на „The Girl in the Spider’s Web“ е насрочена за 5 октомври 2018 г., а режисьор е Феде Алварез.

Какво обаче е лошото в това ли? Ами, всичко!

„The Girl in the Spider’s Web“ е заглавието на книга, преведена и издадена на български език под заглавието „Онова, което не ме убива“ с автор Давид Лагеркранс. Нарочената за продължение на трилогията на Ларшон обаче не постигна успеха, който търсеше, а вдовицата на убитият писател все още не желае да издаде под формата на книга записките, които Ларшон е оставил. Още по-лошото е, че предстоящия филм ще бъде рибуут на поредицата, в който няма да видим нито Даниел Крейг, нито Руни Мара и най-вече – няма да видим Дейвид Финчър на режисьорския стол. Проблемите на Финчър със „Сони“ по време на заснемането на филма явно са задълбочили конфликта и от студиото по никакъв начин не искат да се обвързват отново с него. Припомняме, че Финчър желае винаги да държи юздите на това, което създава и намесата от страна студиото се посреща с отпор. Такава бе неговата реакция с наемането на сравнително неизвестната в това време Руни Мара вместо на някоя популярна актриса. Съгласието на „Сони“ пък рефлектира върху нейното заплащане.

Най-големият въпрос, който стои пред предстоящия филм, е кои ще бъдат актьорите, които ще се вмъкнат в кожите на главните персонажи (и най-вече на Саландер). Засега слуховете поставят в тази роля Джен Леви, която вече участва в два от филмите на Алварез („Evil Dead“ и „Don’t Breathe“). Това пък ни кара да забравим за онези прекрасни слухове, която се въртяха през годините, че Алисия Викандер ще се ангажира с участие.

Сценарист на филма ще бъде Стивън Найт, а помощници ще бъдат самият Алварез и Джей Басу („Monsters: Dark Continent“).

Нашите собствени прогнози са за филм, който няма да успее да се представи добре не само в боксофиса, но и пред аудиторията. Хората обичат Мара и Ларшон и сега новите включвания в лицето на новата-актриса-която-не-знаем-коя-е и Давид Лагеркранс няма да се приемат толкова добре, колкото трябва. Ще гледаме филма, но с безразличие и с нулеви очаквания.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.