Новините днес

Клинт Истууд с филм за американски герои

Обожаваме Клинт Истууд и неговата режисьорска работа. През последните две години изпитахме истински патриотизъм, гледайки „Съли“ и особено „Американски снайперист“ и разбрахме, че май-май в предишен живот сме участвали в Гражданската война на Щатите.

Шегата настрана – Истууд е гений на американското кино и като такъв страшно много го бива да преразказва истински истории. Очертава се чичо Клинт да продължава с неуморността си и вчера бе анонсиран следващия му проект, отново по истинки случай. Филмът ще бъде базиран на книгата „The 15:17 To Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes„, писана от Антъни Садлър, Алек Скарлатос, Спенсър Стоун и Джерфри Е. Стърн. Трима от тях преживяват шокът на транспортния тероризъм, когато през 2015 г., ислямист от „Ислямска държава“ започва да се подвизава с автомат „Калашников“ във влак 9364 от Брюксел до Париж, заплашвайки да убие над 500 души. Трима приятели обаче, попаднали в този влак случайно, се опълчват на психопата. И няма как, след като се занимават с бойни изкуства. Триото е съставено именно именно Садлър, Скарлатос и Стоун, автори на книгата.

Адаптирането на сценарият ще бъде дело на Дороти Блъскал, а по-късно през годината започва и кастингът. Нямаме търпение за този филм и се надяваме да бъде част от състезателите за големи кино-награди в любимия ни зимен сезон.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.