Новините днес

Дали „новият“ трейлър на „Блейд Рънър 2049“ е толкова нов всъщност?

Първият трейлър на „Блейд Рънър 2049“ е вече неуспорим факт. Гледахме екзалтирали кадър след кадър и попивахме всяка секунда с нарастващ ентусиазъм. Дори бръчиците по лицето на Харисън Форд почти ни радваха.

Очакваното от огромната база фенове продължение на хита „Блейд Рънър“ от 1982 г. е може би най-чаканото  филмово приключение на годината. Именно затова и попиваме като гъби информацията, която ни залива. Преди броени часове обаче попаднахме на нещо много интересно и вълнуващо, което леко попари интереса ни към филма. Кадър по кадър трейлърът е направен за да влияе на онази част от нашите мозъчета, които помнят всичко. Психологическият ефект не е нещо ново и не е нещо забранено, но за съжаление остава усещането, че човек има дежа вю. Сякаш вече сме преживели същия този момент. Разбира се, годините са оказали влияние и не се сещахме откъде точно идва това усещане.

По-долу бихте могли да видите кадър по кадър двата трейлъра на класическия „Блейд Рънър“ и на предстоящото продължение „Блейд Рънър 2049„. Съвсем очевадно са доста сходни. Маркетингът печели.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.