Новините днес

Batman: Character Encyclopedia

Това е книгата на книгите в комиксовия свят на Батман. Това е пътеводителят в света на Прилепа. Светлината, в чиито сенки се спотайва един човек-прилеп, заедно с цялото си обкръжение. Това е енциклопедията, която може да ви покаже всички знайни и незнайни персонажи от Батман Вселената.

Книгата, която всеки уважаващ себе си фен на комиксите трябва да има. Още повече – всеки уважаващ себе си фен на Батман трябва да има. И то не защото има шанса да не познава половината персонажи, а защото енциклопедията е със страхотно оформление, перфектен дизайн, уникални и хубави твърди корици и едни от най-яките рисунки вътре.

Честно да си кажа, когато я видях разположена удбоно на стелажа в книжарница „Ориндж”, сърцето ми щеше да изхвръкне. Хора, това си беше любов от пръв поглед. Твърди корици и гланцирана, дебела хартия, за да издържи на времето и пространството. Рисунките вътре са подбрани страшно добре. Ценово е по възможностите на всеки. Разлистих страниците и решението ми да си я купя вече тотално се затвърди.

Това е книга, която всеки като мен, който е израснал с Батман ТАС, „Батман: Маската на Фантома” и комиксите на „Егмонт България” за крилатия човек-прилеп. Тази книга е за всички нас, които продължаваме да следим с интерес супер добрите анимации като „Batman The Dark Knight Returns Part I и II”, „Justice League:Dark”, “Batman: The Killing Joke”. Поглъщаме всеки филм, който се появи изпод шапката на DC Comics и смятаме до голяма степен „Batman v Superman” за велик комиксов шедьовър, който обаче има нужда от още съвсем малко, което обаче съм убеден, че ще открием в предстоящия „Justice League”… Така де, отплеснах се, разправях ви колко е жестоко това книжле. Нека бъде кратък. Над 200 перфектно илюстрирани страници от твърда, гланцирана хартия, намиращи се между две дебели твърди корици, които ще запазят удоволствието с години. Както се казва, мечтата на всеки комиксов Батман фен.
Не я изпускайте. Заслужава си.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.