Новините днес

Джейми Дорнан, Пиърс Броснан и Килиън Мърфи в затворническата сага „H-Block“

Колкото и да не харесваме Джейми Дорнан покрай участието му в сексуалната закачка „Петдесет нюанса сиво“ и неговото продължение, то негото име ще става все по-често срещано оттук насетне и няма как да се измъкнем от филмите с негово участие. Добре поне, че новият му ангажимент ще бъде далеч от садомазохистични удари с камшици и всякакви други BDSM аксесоари. Става дума за затворническа драма, в която център ще бъдат избягали затворници.

И не само това. В „H-Block“ ще видим още Пиърс Броснан и Килиън Мърфи, а режисьор е Джим Шеридан. Историята е базирана на реален случай и разказва за бягство от строго охраняван затвор. През 1983 г., 38 затворници, които са и активисти на ИРА, успяват да пречупят охраната и да се измъкнат невредими, като само 19 от тях са заловени обратно. Този случай се превръща и в най-голямата пропаганда за сепаратистката организация. В ролята на водач на групата ще бъде Мърфи, спечелил преди това и уважението на пазачите със своята последователност и отдаденост към каузата. Дорнан този път няма да размахва камшици, а ще бъде този тип, който успява да открие слабостите в охраната. Броснан пък ще бъде от другата страна като началник на обекта.

На нас ни звучи особено добре. Харесваме филми със затворници и техните опити за спасение („Escape From Alcatraz“ с Истууд, бейби) и смятаме, че „H-Block“ ще има достатъчно от необходимото, за да не се превърне в overrated direct-to-VHS чекия. Очакваме повече информация в най-скоро време.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.