Новините днес

Сам Мендес в преговори за режисиране на „Пинокио“ за Уолт Дисни

Многократно сме заявявали, че харесваме страшно много идеята на „Уолт Дисни“ да пренесат класическите си анимации към игралното кино. „Книга за джунглата“ на Джон Фавро и „Красавицата и звяра“ на Бил Кондън са само малка част от доказателствата, че идеята си струва и не само, че ще привлече нови зрители в салоните, но и ще накара порасналите майки и татковци да заведат и хлапетата си, за да изживеят заедно магията на добрите приказки.

И докато цяла армада от адаптирани анимации се готви на път да завладее световния боксофис, то подробностите малко по малко валят. Това са от тези подробности, които ни радват, карат ни да тръпнем в очакване и да се радваме, че нейде там, в студиото, криейтив главите мислят положително.

„Пинокио“, появил се през 1940 г. по „Приключенията на Пинокио“ на Карло Колоди ще се сдобие с адаптация, която ще стъпи върху анимацията и ще се различава коренно от подготвяната му алтернатива от страна на Гийермо дел Торо. И не само, че ще гледаме как расте нослето на куклата, която иска да се превърне в истинско момче, а и би трябвало да се насладим на режисьорската работа на Сам Мендес. Именно Мендес е поел към финализиране на преговорите за режисура на предстоящия филм, което, по нашето скромно мнение, би било повече от прекрасно. Излишно е да казваме колко много обичаме Сам Мендес заради брилянтната му работа по множество филми („Скайфол“ е един от тях, както и най-добрият „Бонд“ филм в цялата история на поредицата), така че подписването на договор би ни зарадвало страшно много.

Междувременно ще видим и какво ще направи Робърт Дауни-джуниър, за когото също научаваме (в крайно оскъдната все още информация), че ще има пръст в Пинокио-екранизация. Ако всичко се получи така, както очакваме, то ни предстоят цели три филма за „истинското“ момче, които биха показали великата история по различен и в същото време по еднакво близък начин.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.