Новините днес

Universal с тонове подробности за Dark Universe; Джони Деп и Хавиер Бардем се присъединяват

Още миналата година ви споделихме, че Universal планират да обединят в една филмова вселена всичките си филмови чудовища, които са показвали до този момент на голям екран. Историята говори много и може да се проследи десетилетия назад във времето, а и тепърва ни очакват много нови погледи към Мумията, Франкенщайн, Доктор Джекил, Дракула и прочие.

Филмовата вселена бе позната до този момент като Monsterverse, като основната идея е взета от придобилите особена популярност комиксови вселени на Marvel и DC Comics. Стартът на филмите от този цикъл ще бъде даден с „Мумията“ с Том Круз, София Бутела и Ръсел Кроу, чиито последен трейлър ви показахме съвсем наскоро. За щастие, „Dracula Untold“ няма да влиза в този „канон“, ако ни позволите така да наречем тепърва изграждащата се поредица от чудовищни филми.

Е, вече имаме много повече подробности, които излязоха късно снощи от кухнята на Universal. Първото и най-важно е да отбележим, че общоприетият термин „MonsterVerse“ се заменя официално от „Dark Universe“, а официалното лого може да видите на снимката по-горе. Заигравката с логото на студиото е повече от прекрасна и дори ни се иска да го рамкираме за стената.

Второто, но далеч по-важно и интересно е свързано с музикалната тема, която съпровожда анонсирането на новата филмова вселена. Музиката е на Дани Елфман, а това, само по себе си, е изключително, особено що се отнася до качествените композиции, използвани за филми. Чуйте:

Може би обаче се чудите какви ще са филмите, които ще последват „Мумията“, кой ще участва в тях и какво, по дяволите, ще представлява цялостният завършек. За последното няма как да знаем, но засега имената ни вдъхват особено доверие. Очевидно от Universal са извадили голямата торба с парите, защото успяват да привлекат цели три имена, които се подвизават в конкурентното студио „Уолт Дисни“. Първото име е това на Бил Кондън – режисьорът на „Красавицата и звяра“ ще режисира „Bride of Frankenstein“, а премиерата е насрочена за 14 февруари 2019 г. Чудна дата, признаваме! На Св. Валентин след две години ще пада голяма веселба по кината, а последствията от наплашените девойки ще се появят на бял свят само девет месеца по-късно.

Не само Кондън обаче сменя лагера. Джони Деп и Хавиер Бардем, които участват в „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ (в кината от този петък и предпремиерно от четвъртък) ще се превъплътят, съответно в Невидимият човек и в чудовището на Франкенщайн. Йес! За Деп нямаме никакви очаквания с оглед на низвергнатата му кариера и вечната роля на Джони Деп, но Бардем е класа отвсякъде и не само, че ще надскочи ролята на Де Ниро, но и ще изгради съвсем нова представа за това какво се случва, когато амбициите са толкова големи, че е необходимо да се създаде човешко същество по изкуствен начин. Вижте и снимка:

Цялата Dark Universe ще бъде обединена под идеята за тайна мултинационална организация, наречена Продиджиум и водена от брилянтния д-р Хенри Джекил. Universal вече зарибяват, пускайки и отделен сайт, в който може да разцъкате и да видите какво ни очаква по кината.

От всичко това сме особено доволни и смятаме, че при добър подход може да се получи наистина впечатляващ проект, за който да се говори и да се обсъжда дълго време. Вече имаме повече надежди за „Мумията“, независимо от Том Круз и неговата вечна (не)възможна мисия за спасяване на света. Малко остава, така че стискайте палци – дано всичко е наред!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.