Новините днес

Български боксофис 09.06-11.06.2017 г.

Обичаме да разглеждаме българския боксофис, защото чрез него придобиваме ясна представа имат ли българите кинокултура и какво общо взето представява тя.

Тази седмица обаче сме изненадани и и го признаваме с ръка на сърце. Не мислехме, че „Мумията“ с Том Круз ще дебютира на първа позиция, но се радваме обаче, че не заложихме пари на това. Е, „Мумията“ стартира със скромните 219 003 лв. на цели 64 екрана, четири от които са IMAX (тоест всички IMAX екрани в България). Гледали са го (тоест, гледали сме го, тъй като отидохме на редовна прожекция, вместно на журналистически скрийнинг) общо 19 356 зрители.

На второ място е „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“, който генерира нови 113 252 лв. за уикенда и 373 044 лв. за седмицата. Свалянето му от IMAX екраните за сметка на „Мумията“ влияе стабилно върху приходите, но пък общо досега е натрупал 1 396 098 лв., което е напълно нормално за блокбастър с качества.

На трето място е „Спасители на плажа“, който от вчера е с ревю при нас поради огромното желание на Гергана да напише ода за тялото на Дуейн Джонсън. Скромните (и тотални) 355 281 лв. обаче не пречат и явно зрителите нямат нищо против да се подготвят за море с този филм. Припомняме, че днес обявяваме и победителите от нашата игра с награди, така че внимавайте в картинката – може да сте един от печелившите.

Страхотната комиксова екранизация „Жената чудо“ на DC се свлича с едно място надолу, натрупвайки нови 64 882 лв. за уикенда и 207 715 лв. за седмицата. „Бензин“ с Асен Блатечки се оказва с цели 721 684 лв. приход и май-май си изби парите, особено ако Майкъл Медсън и Съли Ерна са дошли на добра воля.

Цялата класация до номер 20 може да видите в таблицата по-долу, а междувременно си помислете какво ще гледате през идната седмица и как ще разместите класацията!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.