Новините днес

„Castlevania“ на Netflix вече има официален актьорски състав

Не сме писали досега за предстоящия анимационен сериал на Netflix, вдъхновен от класическата игра „Castlevania“ на Konami. Все ни убягваше да се заемем и с това, независимо, че сме разцъквали играта преди много, много години.

Сериалът обаче бавно и сигурно върви към премиерата си, насрочена за 7 юли в стрийминг платформата, а днес продуцентът Ади Шанкар обяви и официалния актьорски състав, който ще озвучи главните герои. Оказва се, че „Castlevania“ ще привлече множество интересни актьори – Ричард Армитидж („Хобит“) ще бъде в ролята на ловец на вампири, наречен Тревър Белмонт, Джеймс Калис („Battlestar Galactica“) ще бъде Алукард, Алехандра Рейносо („G.I. Joe: Renegades“) ще бъде Сайфа Белнадес, Емили Суолоу („Supernatural“) ще бъде Лиса Тепес, Мат Фрюър („Orphan Black“) ще бъде Бишъп, а Тони Амендола („Annabelle“) ще бъде Старейшината. Ролята на Дракула е поверена на Греъм Мактавиш („Outlander“).

„Castlevania“ дебютира през 1986 г. за Нинтендо и се превръща в огромен хит сред геймърите. Играта проследява ловец на вампири, последен оцелял от клана на Белмонт, който се стреми да спаси Източна Европа от нашествието на вампирите на Влад Цепеш. Продуцентът Шанкар обещава следното:

„Сериалът ще бъде мрачен и сатиричен и след десетилети на пропаганда, той ще преобърне представите за вампирската субкултура с главата надолу!“

Сценарият е дело на популярния автор на комикси Уорън Елис и ние силно се надяваме, че няма да бъде предназначен за деца. Очакваме с нетърпение да видим какво се е получило, а междувременно обмисляме да свалим някой емулатор и да поиграем.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.