Новините днес

Дани Елфман ще композира музиката за „Justice League“

Много пъти сме споменавали, че филмовата музика е изключително важен елемент от киното и без нея много филми щяха да бъдат поне наполовина толкова добри, колкото са иначе. Обичаме да слушаме избрани композиции, а дори през изминалата година имахме щастието да посетим концерта на Ханс Цимер в столичната „Арена Армеец“.

Свикнахме да свързваме името на Цимер с продукциите на DC (успоредно с Том „Junkie XL“ Холкенборг), но настоящата новина ни кара да изтръпваме още повече от вълнение. Дани Елфман, отговорен за композирането на най-популярните Батман мелодии, ще се погрижи за феновете на комиксовото кино и ще създаде музиката към ансамбловия „Justice League“, който в момента се довършва от Джош Уидън поради семейната драма на Зак Снайдър.

Първоначално ученикът на Цимер, Junkie XL, бе ангажиран, за да композира. В интервю пред Hollywood Reporter обаче той споделя следното:

„Както моят ментор Ханс Цимер ми каза – няма да успееш в Холивуд като композитор до момента, в който не бъдеш заменен от някой друг, така че аз най-накрая се „дипломирах“ в тази област. Боли ме, че напускам проекта, но все пак съм длъжен да благодаря на Зак (Снайдър) за възможността да бъда част от „Justice League“ и пожелавам на Дани (Елфман), Джош (Уидън) и Warner Bros. всичко най-добро.“

Важно е да отбележим, че това ще е втората съвместна работа между Уидън и Елфман. Дани композира музиката за „Avengers: Age of Ultron“ преди две години.

В „Justice League“ ще видим най-доброто от вселената на DC, а премиерата е насрочена за 17 ноември.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*