Новините днес

Кевин Костнър и Уди Харелсън ще преследват Бони и Клайд в „Highwaymen“

Интересът към класическата гангстерска драма „Бони и Клайд“ никога не е намалявал, а през последните няколко месеца дори се увеличи, след като на мартенската церемония по връчването на наградите „Оскар“, Фей Дънауей и Уорън Бийти сътвориха чудовищен гаф, който ще се помни с години.

Бони Паркър и Клайд Бароу са едни от най-популярните американски престъпници, превърнали се попкултурни икони и възпяти дори в редица песни. Тяхната история вдъхновява филммейкъри като Оливър Стоун и Куентин Тарантино, а дори рапърът Джей Зи и съпругата му Бийонсе Ноулс сътвориха песен, посветена на двамата престъпници. Историята на Бони и Клайд е синоним за романтика, а все още съществуват изследователи, посвещаващи дните си, за да разучат живота на влюбените гълъбчета.

Рядко обаче се сещаме за другата страна на монетата, където стои законът. За щастие обаче, именно тази скрита част ще бъде обект на изследване в „Highwaymen“, ако филмът вземе, че бъде създаден. Филмът е в ръцете на стрийминг чудесията Netflix, които се опитват да възвърнат изгубената нишка и, внимание – те искат да наемат Кевин Костнър и Уди Харелсън за ролите на Франк Хамър и Мани Голт – легендарни юристи и бивши тексаски рейнджъри, който предвождат лова на Бони и Клайд.

Важно е да се отбележи, че засега се водят само ранни преговори, а към историята са проявявали интерес Робърт Редфорд и Пол Нюман. Отделно, Netflix ще трябва да се пребори за правата, собственост на Universal, които са потопили сценария в архивите си от години. Ако всичко е наред, то режисьор ще бъде Джон Лий Ханкок, а сценарият ще бъде пренаписан от Джон Фуско.

Припомняме, че Костнър вече е изигравал подобна роля – той бе Елиът Нес в „Недосегаемите“ на Брайън Де Палма, който е главен виновник за залавянето на легендарния Ал Капоне.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.