Новините днес

„Last Flag Flying“ със Стив Каръл, Брайън Кранстън и Лорънс Фишбърн ще открие Нюйоркския филмов фестивал

Обожаваме Ричард Линклейтър и смятаме, че каквото и да кажем за него, то би било малко, несъдържателно и недостатъчно добро, за да отрази неговите режисьорски качества. Смятаме обаче да кажем, че ако трябваше да отговаряме на въпроса за режисьорите от традиционната ни рубрика „За кино с…“, то щяхме на първо място да споменем Линклейтър.

Заради цялата си страст към Линклейтър и темите, които неговите филми обхващат, то силно ни се иска да да присъстваме на предстоящия филмов фестивал в Ню Йорк, където „Last Flag Flying“ ще бъде откриващ филм. Историята е продължение на „The Last Detail“ от 1983 г., който донесе номинации за наградата „Оскар“ на Джак Никълсън и Ранди Куейд. Разбира се, в „Last Flag Flying“ актьорският състав ще бъде нов, но за сметка на това изключително любопитен. Стив Каръл ще бъде Док – ветеран, чието единствено дете е убито по време на първите дни на инвазията в Ирак. Героят на Брайън Кранстън ще се нарича Сал, а Лорънс Фишбърн също ще бъде военен ветеран, носещ името Мюлер. Тримата се отправят на пътешествие към Източния бряг, където ще ги очакват невиждани изненади.

„Last Flag Flying“ ще бъде показан на 28 септември, а премиерата му по кината е насрочена за 17 ноември. Припомняме, че нюйорския филмов фестивал досега е бил откриван от филми като „Gone Girl„, „Life of Pi“ и „The Social Network„, а обикновено откриващите филми директно се борят за награди „Оскар“ в една или в няколко категории. Признаваме с ръка на сърце, че „Last Flag Flying“ още от този момент се превръща в едно от най-очакваните от нас заглавия за годината и тайничко се надяваме, че ще вземем щатска виза и ще посетим премиерата.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.