Новините днес

Подготвя се сериал по „Watchmen“ за HBO

Една от най-добрите комиксови екранизации, създавани някога, без съмнение е „Watchmen“ на Зак Снайдър по едноименния комикс на Алън Мур. Мнозина споделят мнението, че „Watchmen“ дава нови насоки на развитие на комиксовото кино и без него нямаше да бъдем свидетели на мащабната инвазия на мултивселени, на каквито сме свидетели през последните няколко години.

„Watchmen“ все още предизвиква огромен интерес и очевидно продуценти и кинаджии се стремят всячески, за да продължат развитието. Един такъв е Деймън Линделоф, създател на „The Leftovers“, който официално е в процес на създаването на телевизионен сериал по „Watchmen“ за мастодонтите от HBO.

Линделоф ще бъде в ролята на изпълнителен продуцент и шоурънър, а към момента повече подробности не се разкриват. Очакванията обаче са за сериал, който ще разшири и доразвие събитията от комикса. Би било излишно да казваме, че се надяваме на партньорство със Зак Снайдър. „Watchmen“ има огромен потенциал, а с талантите на Лиденлоф и парите на HBO, то със сигурност ни очаква нещо повече от прекрасен сериал.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.