Новините днес

София Бутела с участие в „451 градуса по Фаренхайт“ на HBO

Запомнете името на София Бутела! Все по-често ще го чувате и то не само от нас, но и от всички интернет медии, защото младата надежда тепърва ще навлиза все по-сериозно в главите ви. След като я гледахме в „Star Trek: Beyond“, то окончателно решихме, че Бутела заслужаваше много повече в „Kingsman: The Secret Service“. Нещата обаче се нареждат – от утре ще можем да я видим в „Мумията“ с Том Круз, а тепърва предстои да я видим и в „Atomic Blonde“, където ще застане рамо до рамо с Чарлийз Терон.

Нещо друго обаче ни грабна интереса и това е информацията, че Бутела е подписала договор за участие в „451 градуса по Фаренхайт“, финансиран от HBO! Да, точно така – грандиозната телевизионна мрежа ще създаде своя версия антиутопията на Рей Бредбъри. Бутела застава рамо до рамо с Майкъл Б. Джордан и Майкъл Шанън, а тримата ще работят заедно с Рамин Бахарни и Амир Надери.

„451 градуса по Фаренхайт“ е публикувана първо в списание „Плейбой“, а официално излиза като самостоятелна книга през октомври 1953 г. През 1966 г., великият Франсоа Трюфо екранизира за пръв път филма, ангажирайки за главните роли Оскар Вернер и Джули Кристи. Сигурни сме, че сте чели книгата, а ако случайно сте я изпуснали или пък не сте обърнали внимание на филма на Трюфо, то сега е моментът да наваксате.

Не знаем дали да се радваме или не по случай новата екранизация. От една страна имаме огромно доверие на HBO, но пък от друга името на Трюфо се е забило трайно в главите ни и не знаем дали ще успеем да се откъснем поне за миг от създадените от него кадри и детайли. Въпреки това обаче, ние ще дадем шанс и се надяваме Бутела да не ни разочарова.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.